Najbrže se pliva u HRM-u!

Na 18. prvenstvu Hrvatske vojske u plivanju nastupilo je 43 natjecatelja iz osam ekipa, predstavljajući sve veće ustrojstvene cjeline Oružanih snaga RH. Pehar ukupnih pobjednika osvojili su pripadnici Hrvatske ratne mornarice, drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, a treći pehar primili su pripadnici Gardijske mehanizirane brigade…

U vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi” u Vinkovcima 28. kolovoza postrojavanjem sudionika i dodjelom nagrada najboljim momčadima i natjecateljima završeno je 18. prvenstvo Hrvatske vojske u plivanju. Natjecanje je održano u vinkovačkom dvoranskom plivalištu “Lenije”  u organizaciji Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske i Personalne uprave Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Prvenstvo je dodjelom nagrada službeno zatvorio izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH pukovnik Davor Josip Babić. Čestitavši natjecateljima, izrazio je želju za većim brojem ovakvih vrsta natjecanja među pripadnicima Hrvatske vojske.

Naime, na prvenstvu je u dva dana  nastupilo 43 natjecatelja iz osam ekipa, predstavljajući sve veće ustrojstvene cjeline Oružanih snaga RH.


Natjecanje se provodilo u muškoj i ženskoj konkurenciji u pet disciplina: 50 metara prsno, 50 metara slobodno, 50 metara slobodno u odori s puškom, 4 × 50 metara slobodno u odori s puškom i 4 × 50 metara slobodno.
Pehar ukupnih pobjednika osvojili su pripadnici Hrvatske ratne mornarice, drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, a treći pehar primili su pripadnici Gardijske mehanizirane brigade.

U štafeti 4 × 50 m slobodno zlatnu medalju odnijeli su pripadnici HRM-a, srebrnu ekipa GOMBR-a, a treće mjesto u istoj disciplini osvojila je ekipa GMBR-a. Na utrci 50 metara slobodno pobijedio je poručnik bojnog broda Vladimir Jurić (HRM), srebro je osvojio poručnik Karlo Grabar (GMBR),  a broncu vojnik Ervin Gabela (GOMBR).

Na utrci na 50 metara prsno drugo i treće mjesto također su odnijeli poručnik Karlo Grabar i vojnik Ervin Gabela, a zlatna medalja pripala je naredniku Krešimiru Marasoviću(HRM).
Na 50 metara prsno te u utrci na 50 metara slobodnim stilom, prva je bila poručnica Barbara Prša (GOMBR). Poručnica Nina Jeleš (HRZ) srebro je uzela na 50 metara slobodnim stilom, a broncu vojnikinja Antonela Erdeljac (TRP). Na utrci 50 metara prsno, dvije pripadnice  zamijenile su mjesta te je vojnikinji Erdeljac pripalo srebro, a poručnici Jeleš bronca.

Najatraktivnija, ali ujedno i najzahtjevnija disciplina za natjecatelje je plivanje u odori s puškom gdje je uvjerljivu pobjedu ostvario pripadnik HRM-a, skupnik Ivo Birimiša. Drugo mjesto osvojio je vojnik Ante Ciglar (GMBR), a treće mjesto poručnik Leon Mikuš (GOMBR).

Ekipa HRM-a pobjedu je odnijela i u štafeti 4 × 50 metara s puškom, drugo mjesto pripadnici GOMBR-a, dok je treće pripalo ekipi GMBR-a.


Poručnik bojnog broda Vladimir Jurić (HRM)

Ono što me uistinu veseli jest činjenica kako je natjecanje iz godine u godinu sve zahtjevnije. Konkurencija je svake godine sve veća što mi je kao bivšem plivaču posebno drago. Također, ovakvi događaji daju nam priliku da se malo družimo te razmijenimo znanja i iskustva.  

 

 

Doris Ravlić

Foto: Mladen Čobanović