Noć muzeja u Muzeju vojne i ratne povijesti

U ovogodišnjoj Noći muzeja koja će se održati u petak, 31. siječnja s početkom u 18:00 sati, Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu pripremio je bogat program na dvjema lokacijama. U samom muzeju bit će otvoren stalni postav, dok će se  u Gradskoj vijećnici u Kuriji Janković održati velika prezentacija vezana za ratno zrakoplovstvo.

Moći će se, među ostalim, vidjeti dvije izložbe fotografija te zrakoplovna oprema ispred Udruge za očuvanje hrvatske zrakoplovne baštine, a Muzej vojne i ratne povijesti predstavit će svoju arhivu vezano za zrakoplovstvo s nekoliko stotina knjiga, časopisa, dokumenata i fotografija.

Klub za plastično maketarstvo MAKOS iz Osijeka predstavit će se sa svojim maketama zrakoplova i prikazati neke od tehnika njihova sastavljanja. Marko Malnar iz Prezida predstavit će se s možda najvećom kolekcijom oznaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Hrvatskoj, HGSS stanica Požega prikazat će svoj rad s dronovima, a za najmlađe simulator letenja članovi Zajednice tehničke kulture grada Požege.

Od naših pilota Ivandića, Ninića i Jagodića moći ćete iz prve ruke saznati sve što vas zanima o ovom segmentu naših Oružanih snaga. Uz odlične dokumentarne filmove koji će se stalno prikazivati na videozidu, ovaj petak odličan je dan za posjet Pakracu i Muzeju vojne i ratne povijesti. Tematska izložba o ratnom zrakoplovstvu bit će otvorena do 24 sata, a muzej do 1 sat poslije ponoći.