O rodnoj ravnopravnosti na sastanku NATO-a

Brigadirka Gordana Garašić sudjelovala je 24. veljače u Bruxellesu na sastanku NATO-ova Odbora za operacije u Resolute Support formatu na poziv posebne predstavnice glavnog tajnika NATO-a za RVSUN 1325 (Rezolucija
Vijeća sigurnosti UN-a 1325) na kojem je prezentirala postignuća i iskustva s obnašanja dužnosti savjetnice zapovjednika misije ISAF za pitanja rodne ravnopravnosti od travnja do kraja prosinca 2014. godine.
Odbor je službeno zahvalio brigadirki Garašić (koja je u misiji ISAF obnašala dužnost  kao brigadna generalica), te istaknuo kako je prvi put dužnost savjetnika za pitanja rodne ravnopravnosti obnašala osoba generalskog čina, ne samo u NATO-ovim operacijama potpore miru, već i globalno, čime je hrvatski doprinos još značajniji.
Naglašeno je također da je rodna ravnopravnost visoko pozicionirano pitanje u  NATO-u, te da sve članice i partneri trebaju aktivno raditi na ispunjavanju preuzetih zadaća u okviru Akcijskog plana za implementaciju NATO/EAPC politike o ženama, miru i sigurnosti (RVSUN 1325), ne samo u operacijama potpore miru, već i u svojim oružanim snagama.
OJI