Obilježen blagdan sv. Josipa, zaštitnika Ratne škole

Blagdan sv. Josipa, zaštitnika Ratne škole “Ban Josip Jelačić”, obilježen je 19. ožujka u Zaprešiću. 

Riječ je o tradiciji koju Grad Zaprešić i Ratna škola njeguju već 23 godine, a koja je primjer odlične suradnje Hrvatske vojske i civilnih institucija.

Obilježavanju su, uz poštivanje epidemioloških mjera, nazočili polaznici 23. naraštaja Ratne škole s načelnikom brigadirom Mijom Kožićem te predstavnici Grada Zaprešića.

Svečano primanje, kojem je nazočio i vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan te pater Zoran Vujičić, održao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk u kripti crkve svetog Ivana Krstitelja.

Nakon mise koju je predvodio mons. Jure Bogdan nazočni su se uputili do spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Trgu žrtava fašizma, gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće.

Kroz kompleks Novih dvora polaznici 23. naraštaja Ratne škole uputili su se do grobnice obitelji Jelačić, gdje su također položili cvijeće i zapalili svijeće. Događaj su uveličali trubač i Kuburaško društvo “Ban Josip Jelačić” koje se postrojilo i Banu u čast svečano pucalo iz kubura i topa.

 

Tekst: Ratna škola

Foto: Grad Zaprešić / Jelena Košec