Obuka za održavanje oružne stanice DUOS M151 PROTECTOR-CR

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu od 2. do 20. prosinca prvi je put provedena obuka za održavanje daljinski upravljane oružne stanice DUOS M151 PROTESTOR-CRO u I. i II. stupnju. Teorijski dio održan je u učionicama, a praktični u Tehničkoj radionici u vojarni “123. brigade HV”.

Polaznici su se upoznali s konstrukcijom i načinom rada oružne stanice te su osposobljeni za dijagnosticiranje stanja, zamjenu sklopova, otklanjanje kvarova, podešavanja i mjerenja u stacionarnim i terenskim uvjetima pridržavajući se mjera zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša.

Voditelj obuke natporučnik Josip Vidović istaknuo je kako je sedam polaznika u potpunosti svladalo zadaće iz Programa obuke za održavanje DUOS M151 PROTESTOR-CRO, čime su osposobljeni za održavanje u I. i II. stupnju te su stekli uvjete za dobivanje potvrde o osposobljenosti. Zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike brigadir Mato Tomašević polaznicima je na kraju obuke uručio potvrdnice te im zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Tekst i foto: Antun Mandić