Održan 5. kup “Satnik Krešimir Ivošević”

Satnija za obuku vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” Pukovnije Vojne policije organizirala je 1. srpnja natjecanje u športskoj radnoj kinologiji 5. Kup “Satnik Krešimir Ivošević”. Potporu organizaciji i održavanju natjecanja pružili su Hrvatski kinološki savez i HUŠRK Alpha Dog Teama. Održano je u vojarni “Pukovnik Milivoj Halar” u Dugom Selu, na poligonu za obuku službenih pasa SOVSP-a, a bilo je i izlučno natjecanje za Svjetsko prvenstvo u športskoj radnoj kinologiji.

Osam natjecatelja odmjerilo je snage po programima BH-VT, FPr 1, FPr 2, IPO 2 i IPO 3, sukladno Pravilniku za provođenje međunarodnih ispita za športske radne pse i međunarodnog ispita za pse tragače FCI-ja.

Ukupni je pobjednik, osvajač zlatne medalje i pehara za prvo mjesto te prijelaznog pehara pobjednika Kupa, s ukupno 256 bodova u trima disciplinama po programu IPO 3 (trag, poslušnost i obrana), Zvonko Klen sa psom Kasmotom Palmaleinehofom, pasmine njemački ovčar.

Pehare i medalje najboljima uručili su zapovjednik Satnije za obuku vodiča i službenih pasa bojnik Željko Barbir i predsjednik Povjerenstva za športsku radnu kinologiju HKS-a Zdravko Kliček.