Polaznici 16. naraštaja VDI u HKoV-u

Polaznici 16. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe posjetili su 7. veljače Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu. Domaćin im je bio prvi dočasnik HKoV-a časnički namjesnik Dario Rosić.

Polaznici VDI-ja, među kojima su uz pripadnike OSRH i pripadnici oružanih snaga Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Kosova, upoznali su se sa zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske brigadnim generalom Sinišom Jurkovićem koji ih je sve osobno pozdravio i obratio im se prigodnim riječima.

General Jurković ukratko je objasnio viziju i misiju HKoV-a. Napomenuo je da je prošla godina bila godina vojnika, dočasnika i časnika, a da je ovo godina zdravlja i psihofizičke spremnosti pripadnika Hrvatske vojske. Naglasio je, među ostalim, da nam je čovjek u središtu pozornosti. Posebno je pozdravio strane polaznike te spomenuo da su oni i svojevrsni ambasadori vlastite zemlje u Republici Hrvatskoj. Na kraju je svima zaželio puno uspjeha te sretan povratak na nove dužnosti u postrojbama.

Časnički namjesnik Dario Rosić održao je opsežnu prezentaciju o HKoV-u po svim rodovima i postrojbama. Polaznici su zatim kod spomen-križa ispred Zapovjedništva HKoV-a zapalili svijeću za sve poginule, umrle i nestale branitelje u Domovinskom ratu.

Nakon zajedničkog fotografiranja, slijedio je posjet tvornici HS Produkt te gradonačelniku Grada Karlovca. Boravak polaznika VDI-ja u Karlovcu zaključen je terenskim predavanjem iz predmeta Vojna povijest koje je održao umirovljeni brigadir Dubravko Halovanić.