Polaznici Ratne škole posjetili Italiju i Vatikan

Polaznici 21. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” predvođeni načelnikom Centra vojnih škola “Petar Zrinski” brigadirom Damirom Stručićem boravili su od 7. do 13. travnja u posjetu Italiji i Vatikanu. U sklopu studijskog putovanja posjetili su i NATO Defence College (NDC) u Rimu, gdje su se upoznali s njegovim zadaćama, misijom i sustavom obrazovanja.

U Napulju su posjetili Joint Force Command (JFC), gdje ih je primio pomoćnik načelnika Stožera za logistiku brigadni general Klemen Medja, a nakon prezentacija slijedio je posjet Združenom operativnom centru. Na povratku iz Napulja posjetili su opatiju Montecassino, koja ima povijesni, vjerski, kulturni, ali i vojni značaj kroz oslobodilačke operacije Saveznika u Drugom svjetskom ratu.

Polaznici Ratne škole susreli su se s papom Franjom na općoj audijenciji u Vatikanu, a izaslanstvo su predvodili zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen i vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan. Nakon audijencije biskup Bogdan proveo ih je kroz baziliku sv. Petra. Tijekom boravka u Rimu polaznici su posjetili i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima kao i Vojni ordinarijat Italije.

 

Jasna Đivan Perković

Foto: Ratna škola, JFC Naples, SERVIZIO FOTOGRAFICO VATICANO