Posebno priznanje rektora Sveučilišta u Zagrebu kadetkinji Terezi Fofić

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” održana je 20. studenog svečanost uručenja Posebnog priznanja rektora Sveučilišta u Zagrebu kadetkinji desetnici Terezi Fofić za predani humanitarni rad, osobito za nesebičnu brigu i pomoć kadetkinjama i kadetima tijekom pandemije bolesti COVID-19.

Svečanosti je nazočio zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen; prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić; voditeljica Ureda za zaštitu zdravlja studenata Sveučilišta u Zagrebu Jesenka Jeličić, dr. med. dent.; zamjenik zapovjednika Kadetske bojne “Predrag Matanović” satnik Dinko Frajzman te kadetkinja desetnica Tereza Fofić, studentica treće godine Vojnog inženjerstva.

U ime rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, Posebno priznanje uručila joj je prorektorica Ivana Čuković-Bagić. Prorektorica je rekla da je velika stvar što postoje ljudi poput Tereze Fofić koji šalju dobrotu te istaknula da joj je drago što su njezin rad prepoznali nadređeni, ali i Sveučilište u Zagrebu, koje ima 70 tisuća studenata, te je ova nagrada i priznanje Hrvatskom vojnom učilištu.

“Ova mi nagrada puno znači. Na ponos je meni, mojoj obitelji i domovini. Iznimno mi je drago da je prepoznat humanitarni rad kadeta Kadetske bojne ‘Predrag Matanović’ te naša želja da pomognemo onima koji su u potrebi. Iako motivaciju za humanitarni rad ne nalazim u materijalnim dobrima, nagrada će mi biti još jedan od motiva za daljnje zalaganje i djelovanje,” rekla je kadetkinja Tereza Fofić.

General Pađen zahvalio je prorektorici Čuković-Bagić što je došla na Učilište uručiti Posebno priznanje s obzirom na to da ove godine zbog pandemije nagrade za Dan Sveučilišta nisu uručene.

Tekst: Zdravko Lovašen
Foto: Marija Sever/HVU