Povijesna hodnja Puma od Našica do Varaždina

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade krenuli su 12. prosinca iz vojarne “132. brigade Hrvatske vojske” u Našicama na hodnju do vojarne “7. gardijske brigade Pume” u Varaždinu.

Hodnja duga 184 kilometra simbolizira povratak Puma u Varaždin nakon deset godina i odvijat će se u sedam etapa: Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin. Pripadnici 2. mb Pume prvog će dana prehodati etapu od Našica do Kutova u duljini od 25 kilometara, a završetak hodnje predviđen je 18. prosinca u vojarni “7. gardijske brigade Pume”. Na putu prema vojarni proći će kraj spomen-obilježja Puma u Varaždinu, gdje će položiti crvenu ružu za sve poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume.

Ispraćaju na hodnju nazočili su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik GOMBR-a brigadir Mijo Validžić i gradonačelnik Našica Josip Miletić. General Jurković zahvalio je u ime Ministarstva obrane RH, Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske svim pripadnicima GOMBR-a koji su se odlučili na simboličnu hodnju povodom povratka Puma u Varaždin te istaknuo: “Hrvatskom vojniku nije ništa teško i budite ponosni na sebe.” Brigadir Validžić u svojem je obraćanju naglasio: “Hodnjom ćemo pokazati hrvatskom narodu da je hrvatski vojnik uvijek spreman za sve zadaće, pa tako i za ovu. Neka nam sve ove dane u mislima budu hrvatski vitezovi poginuli u Domovinskom ratu. Hodajmo njima u čast.” Nazočnima se obratio i zapovjednik 2. mb Pume bojnik Zlatko Iživkić, koji je u ime Bojne i Brigade zahvalio gradu Našicama na gostoprimstvu.

OJI