Prikaz opremljenosti i vještina

U prigodi obilježavanja 12. obljetnice Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR), u Vinkovcima je održan TT zbor te su prikazane metodsko-pokazne vježbe

Stanovnici Vinkovaca i okolice mogli su se 16. ožujka tijekom brojnih događanja upoznati s opremljenosti Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR) te nazočiti demonstraciji dijela sposobnosti njezinih pripadnika. U sklopu obilježavanja 12. obljetnice ustrojavanja Brigade, u  središtu Vinkovaca mogao se razgledati dio opreme koju koriste pripadnici Hrvatske vojske. Posebno je atraktivan bio prikaz vježbe u kojem su se mogle vidjeti sposobnosti Hrvatske vojske u provedbi zadaća urbanih operacija. Brojni posjetitelji zainteresirano su razgledavali izloženu opremu, a posebnu je pozornost privlačio tenk M-84, haubica 122 mm D-30, mala besposadna letjelica BL Skylark, vozila MRAP M-ATV i MRAP MaxxPro te specijalna oprema.

Zapovjednik GOMBR-a brigadir Mijo Validžić istaknuo je zadovoljstvo odazivom i interesom posjetitelja. Rekao je također kako su na najbolji način prezentirane sposobnosti i vještine pripadnika Hrvatske vojske. Zapovjednik Vojnoobavještajne satnije GOMBR-a bojnik Mario Maslov istaknuo je kako su tijekom vježbi u okviru taktičko-tehničkog zbora posjetitelji mogli vidjeti prikaz borilačkih vještina koje su u funkciji potpore hrvatskog vojnika, upad u objekt te prikaz radnji dubinskih izvidnika koji svladavaju vodenu zapreku s pomoću australskog splava.

Željko Stipanović

snimio: Tomislav Brandt