Primopredaja dužnosti 1. mb Tigrovi

Dosadašnji zapovjednik Bojne pukovnik Krešimir Kršinić odlazi na novu dužnost, u misiji KFOR na Kosovu, a zapovijedanje postrojbom preuzima bojnik Marko Krpan

U vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji održana je 13. siječnja primopredaja dužnosti zapovjednika 1. mehanizirane bojne Tigrovi Gardijske mehanizirane brigade između pukovnika Krešimira Kršinića i bojnika Marka Krpana.
Primopredaji je nazočio zapovjednik GMBR-a brigadni general Dražen Ressler s načelnikom Stožera − zamjenikom zapovjednika brigadirom Ivanom Jenjićem i suradnicima, pripadnici 1. mehanizirane bojne Tigrovi te članovi Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi”.
Dosadašnji zapovjednik pukovnik Krešimir Kršinić odlazi na novu dužnost, u misiji KFOR na Kosovu. U svojem je obraćanju izrazio ponos i čast što je vodio tu postrojbu te zahvalio svim pripadnicima na profesionalnosti, požrtvovnosti i predanom radu.

Buduće zadaće

Novi zapovjednik bojnik Marko Krpan zahvalio je nadređenima na ukazanom povjerenju. Istaknuo je nastavak izvrsne radne atmosfere i suradnje, a zajedno s pripadnicima postrojbe opravdat će sve postavljene zadaće. Na kraju se osvrnuo na zadaće koje bojnu Tigrovi očekuju u idućem razdoblju u sklopu deklariranih snaga te čuvanje tradicije ratne 1. gbr Tigrovi, čije ime s ponosom nose.
General Ressler zahvalio je pukovniku Kršiniću na suradnji te mu zaželio sreću na novoj dužnosti. Novom zapovjedniku zaželio je uspjeh i plodnu suradnju jer već krajem siječnja bojna Tigrovi sudjeluje na CAX vježbi u SiMs-u kao preduvjet za reocjenjivanje u sklopu deklariranih snaga Borbene grupe mehaniziranog pješaštva-1.

Bivšem su zapovjedniku nakon potpisivanja zapisnika o primopredaji članovi Udruge ratnih veterana i pripadnici Bojne u znak zahvalnosti uručili prigodne darove.

Tekst i foto: OJI