Primopredaja dužnosti zapovjednika 2. mehanizirane bojne Pume

U vojarni “132. brigade HV” u Našicama održana je 29. studenog svečana primopredaja dužnosti zapovjednika 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade između pukovnika Željka Marinova i bojnika Zlatka Iživkića.
Primopredaji su nazočili zapovjednik GOMBR-a brigadni general Denis Tretinjak sa zapovjednicima postrojbi i voditeljima odsjeka Brigade te pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume.
Dosadašnji zapovjednik bojne Pume pukovnik Željko Marinov odlazi na novu dužnost voditelja Odsjeka S-3 GOMBR-a. U svojem je obraćanju izrazio ponos i čast što je vodio tu postrojbu te zahvalio svim pripadnicima na profesionalnosti, požrtvovnosti i predanom radu.
Novi zapovjednik bojne Pume bojnik Zlatko Iživkić zahvalio je nadređenima na ukazanom povjerenju. Istaknuo je nastavak izvrsne radne atmosfere i suradnje, a zajedno s pripadnicima postrojbe opravdat će sve postavljene zadaće. Na kraju je naglasio ključni detalj: preseljenje postrojbe u vojarnu u Varaždinu tijekom 2018. i nastavak tradicije ratne 7. gbr Pume, čije ime nose s ponosom.
General Tretinjak zahvalio je pukovniku Marinovu i zaželio mu sreću na novoj dužnosti, a novom zapovjedniku bojniku Iživkiću uspjeh i plodnu suradnju u budućim zadaćama s pomlađenim kadrom, što je izazov za postrojbu.
Bojna Pume GOMBR-a ove godine slavi desetu obljetnicu ustrojavanja. Sljednica je slavne ratne 7. gardijske brigade Pume, koja obilježava 25. obljetnicu ustrojavanja.

M. Dropuljić
Foto: GOMBR / T. Đalto, J. Cindrić