Primopredaja dužnosti zapovjednika SOD-a

U požeškoj vojarni “123. brigade HV” održana je svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu.

Dosadašnji zapovjednik Središta brigadir Mato Tomašević s ponosom je naglasio kako je u protekle četiri i pol godine provedeno više od 420 obučnih događaja sa 5400 polaznika, od kojih je dio stranih, iz Crne Gore, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine. Istaknuo je i uspješnu provedbu tridesetak međunarodnih obučnih suradnji.

“U ovom je razdoblju 28 časnika i dočasnika promaknuto, dodijeljeno je 112 nagrada, pohvala i poticajnih mjera te 37 odlikovanja. Ovo je pokazatelj vašeg izvanrednog rada u Središtu i produkt vašeg znanja i mogućnosti postrojbe. Iskreno vam čestitam i zahvaljujem na uspješno provedenim aktivnostima,” naglasio je.

Novi zapovjednik pukovnik Miroslav Zelenika zahvalio je brigadiru Tomaševiću na suradnji. Naglasio je važnost kontinuiteta kvalitetnog rada s polaznicima obuke te dosadašnjem zapovjedniku zaželio uspjeh na Ratnoj školi “Ban Josip Jelačić” i u nastavku karijere.

Izaslanik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Ivan Jušić zahvalio je brigadiru Tomaševiću na iznimno dobrom vođenju  i organizaciji rada Središta te na zalaganju i postignućima, a pukovniku Miroslavu Zeleniki zaželio je uspješan rad.

Tekst/foto: SzOiDL/ZzP Goran Mažar