Priznanje časničkom namjesniku Fanuku u Kuvajtu

Pripadnici 3. hrvatskog kontingenta u NATO-ovoj misiji u Iraku (NATO Mission Iraq – NMI), proveli su od početka ove godine, zbog narušene sigurnosne i epidemiološke situacije u toj zemlji, nekoliko mjeseci na teritoriju Kuvajta, u zračnoj bazi koalicijskih snaga “Ali Al Salem Air Base (AASAB)”.

Na prigodnoj svečanosti održanoj 20. svibnja, časničkom namjesniku Michaelu Fanuku, pripadniku 3. HRVCON-a u misiji NMI, uručeno je priznanje za izvanredne zasluge te osobni napor i zalaganje iskazano tijekom boravka pripadnika NMI-ja u toj bazi. Priznanje mu je u ime “386th Air Expeditionary Wing (AEW), AASAB, Kuwait” uručio prvi dočasnik baze časnički namjesnik Jason P. Colon, u prisutnosti zamjenika zapovjednika misije NMI brigadnog generala Michaela T. Rawlsa.

Časnički namjesnik Fanuko zahvalio je na iskazanoj časti u svoje ime, u ime kontingenta te Dočasničkog zbora. Istaknuo je kako je nastojao obnašati dužnost na najbolji mogući način. Sjetio se svih pripadnika NMI-ja koji su u proteklih nekoliko mjeseci završili svoje rotacije ili su privremeno poslani kućama zbog trenutačne faze reduciranja misije, jer smatra da su svi oni zaslužni za dio priznanja. Zahvalio je i na gostoprimstvu koje je baza pružila pripadnicima misije NMI u ovom turbulentnom razdoblju.

Tekst: V. Jakupec, M. Fanuko
Foto: NMI