Priznanje najboljem vojniku i dočasniku svibnja

Razvodnik Tomislav Luketić (GOMBR) i nadnarednik Igor Pavlov (GMTBR) najbolji su vojnik i dočasnik svibnja. Načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Drago Lovrić tim ih je povodom primio 17. lipnja. Čestitajući odabranima i uručujući im priznanja, general Lovrić istaknuo je važnost vojnika i dočasnika koji su temelj naših Oružanih snaga, ali i važnost primjera koji stariji daju mlađim vojnicima. “Kao vojnik i dočasnik primjer ste mlađima i pokazujete im kako treba raditi, kako treba izvršavati zadaće i kako se treba boriti u spašavanju imovine i građana RH. Očekujem od vas da i u budućnosti nastavite tako raditi, da budete primjer mlađim generacijama,” rekao je general Lovrić te zaključio: “Iz moralnog duga prema svima onima koji su dali svoje živote za našu domovinu, imamo obvezu biti najbolji, najspremniji, uvijek odgovorni prema našim građanima i našoj domovini.”

Razvodnik Tomislav Luketić (GOMBR)

Razvodnik Tomislav Luketić na dužnosti je izvidnika u OKB-u GOMBR-a i ističe se odličnom psihofizičkom pripremljenošću. U travnju ove godine sudjelovao je na Prvenstvu OSRH u orijentacijskom trčanju gdje je njegova ekipa zauzela ukupno treće mjesto. S velikim je znanjem, iskustvom, vještinama, ali i entuzijazmom, sudjelovao i pomogao u pripremama pripadnika svoje brigade za natjecanje Prvi za Hrvatsku 2015., a sam je sudjelovao na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OSRH gdje je u ukupnom poretku, kao drugi najstariji vojnik, osvojio odlično 11. mjesto te bio najbolje plasiran pripadnik svoje Brigade. Primjer je iskusnog, sposobnog starijeg vojnika koji je svojim izgledom, ponašanjem, zalaganjem i rezultatima izniman primjer mladim vojnicima.

nadnarednik Igor Pavlov (GMTBR)

Nadnarednik Igor Pavlov dočasnik je za računalnu potporu u Satniji veze GMTBR-a i kao jedan od ključnih dočasnika istaknuo se u provedbi obuke i ocjenjivanja tijekom zadnja dva kampa novoprimljenih vojnika u Brigadu. Svoje je kvalitete predstavio i na sportskim igrama GMTBR-a kad je u streljaštvu, u kategoriji samokresa, osvojio srebrnu medalju, a na međunarodnom turniru IPA kup Split 2015. osvojio je srebrnu medalju pojedinačno u ukupnom poretku. Osim vojnostručnog znanja, profesionalnosti i odgovornosti, odlikuju ga i visoke ljudske vrijednosti: nadnarednik Pavlov je 12. svibnja u Kninu, skokom u rijeku, sudjelovao u spašavanju i izvlačenju nepokretnog čovjeka koji je u motornim invalidskim kolicima pao u Krku i utapao se. Spremnost za spašavanje ljudskih života, zajedno sa svakodnevnim visokim radnim zalaganjem, angažmanom te postignućima u vojnoj karijeri, razlog su zašto je nadnarednik Igor Pavlov zasluženo proglašen najboljim dočasnikom svibnja.

Lada Puljizević, snimio Josip Kopi