Pukovnija VP-a obilježila godišnjicu pogibije razvodnika Darka Mujića

U Zagrebu su paljenjem svijeća na mjestu pogibije Darku počast odali kolege motociklisti iz Vojne policije i MUP-a RH

Pripadnici Pukovnije Vojne policije obilježili su prvu godišnjicu pogibije razvodnika Darka Mujića polaganjem  vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Novoj Gradiški te su nazočili misi zadušnici u crkvi Kraljice Svete Krunice.

Nakon mise zapovjednik pukovnije Vojne policije pukovnik Mile Skukan uručio je u obiteljskoj kući majci pokojnog Darka odlikovanje Red hrvatskog trolista, koje mu je posmrtno dodijeljeno. Istog su dana u Zagrebu paljenjem svijeća na mjestu pogibije Darku počast odali kolege motociklisti iz Vojne policije i MUP-a RH.

U ime Pukovnije Vojne policije tragičnu su obljetnicu obilježili njezin zapovjednik pukovnik Skukan, prvi dočasnik PVP-a časnički namjesnik Zlatko Pavun, bojnik Marin Jerković, satnik Perica Levačić, kolege motociklisti policije MUP-a RH te brojni pripadnici PVP-a.

Darko Mujić bio je omiljen pripadnik 1. satnije Vojne policije. U svojem je kolektivu bio osoba koja je zračila pozitivnim stavom i prema kolegama i prema dodijeljenim zadaćama.

Darko svoj poziv nije obavljao zbog osobne satisfakcije ili bilo kakve koristi, nego je u svakom njegovu danu bila očita posvećenost i predanost radu i ponos što je imao čast nositi značku Vojne policije.

Uvijek vedar i nasmijan, vrijedan i spreman na sve zadaće, toplinom i dobrodušnošću ispunjavao je sve pripadnike i redovito činio našu Satniju boljim mjestom.

Hrabar čovjek koji ne odustaje, Darko je bio i ostao jedan od najsvjetlijih primjera na koga se mogao svatko osloniti.

Tekst i foto: PVP