Stručno usavršavanje nastavnika vojnih studija

U organizaciji Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski” u vojarni “Kovčanje” na Lošinju održava se od 10. do 12. rujna stručno usavršavanje nositelja predmeta, nastavnika i suradnika na studijskim programima Vojno inženjerstvo te Vojno vođenje i upravljanje.
Na stručnom usavršavanju uz organizatora skupa zapovjednika HVU-a general-pukovnika Slavka Barića sudjeluje rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, predstavnici fakulteta uključenih u provedbu studijskih programa i predstavnici HVU-a. Svrha i uloga stručnog usavršavanja nositelja predmeta i nastavnika je da se kroz predavanja i panel diskusije izvrši raščlamba prve godine studijskih programa Vojno inženjerstvo te Vojno vođenje i upravljanje, kao i perspektive daljnjeg razvoja i unapređenja vojnih studijskih programa.
Tijekom boravka na Lošinju zapovjednik HVU-a sastao se sa zamjenicom gradonačelnika Malog Lošinja Anom Kučić i predsjednikom Gradskog vijeća Antom Nedićem. U razgovorima je potvrđena odlična suradnja Grada Malog Lošinja i Ministarstva obrane. 

Z. Lovašen, Foto: Krešimir Ivić