Dan Središta za obuku i doktrinu logistike

U požeškoj vojarni obilježena je 10. listopada 14. obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule branitelje na spomen-obilježju 123. brigade HV-a te svečanim postrojavanjem pripadnika Središta. Uoči polaganja vijenaca služena je u kapelici sv. Ivana Krstitelja misa koju je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić.

Svečanosti je nazočio izaslanik zapovjednika ZzP-a brigadir Predrag Krapljan, dožupan Požeško-slavonske županije Vedran Neferović, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, roditelji poginulih hrvatskih branitelja, zapovjednici postrojbi Zapovjedništva za potporu, gradonačelnici i načelnici općina Požeško-slavonske županije, predstavnici braniteljskih udruga, načelnici i zapovjednici postrojbi ZzP-a.

Zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević istaknuo je: “Središte je opravdalo svoju ulogu i zadaću te postalo prepoznatljiva i nezaobilazna ustrojstvena cjelina Zapovjedništva za potporu i Oružanih snaga RH u cjelini. U namjeri daljnjeg razvoja Središta kroz proces opremanja i unapređenja obuke, a uz punu potporu i razumijevanje Zapovjedništva za potporu, cilj nam je da preraste u centar izvrsnosti koji će imati regionalni karakter.”

Brigadir Krapljan čestitao je pripadnicima Središta obljetnicu. Naglasio je kako je Središte uspješno provelo brojne aktivnosti i izvršilo sve zapovjeđene zadaće te da se u idućem razdoblju očekuje uvođenje novih sustava i opreme u Oružane snage koji će omogućiti uspješno izvršavanje budućih zadaća.

Trinaest je pripadnika Središta na kraju svečanosti promaknuto, pohvaljeno i nagrađeno.

Tekst i foto: Antun Mandić