Tim 10. HRVCON-a u natjecanju u gađanju ostvario odlične rezultate

U misiji Odlučna potpora u Afganistanu, u organizaciji njemačkog kontingenta na unutarnjem strelištu kampa Marmal, 7. svibnja provedeno je natjecanje u gađanju iz jurišne puške H&K G-36 te samokresa P8 – Glock.

Stožerni narednik Mario Vuljanić, u vrlo jakoj konkurenciji, osvojio je 2. mjesto u gađanju iz pištolja i 4. mjesto u gađanju iz jurišne puške te time postao i ukupni pobjednik natjecanja. Za natjecanje se prijavilo više od 50 natjecatelja iz deset zemalja članica NATO-a, a tim 10. HRVCON-a činili su pukovnik Nenad Kolić, bojnik Krešimir Tušek, stožerni narednik Mario Vuljanić, desetnik Siniša Muhtić i vojnik Saša Koški.

Natjecali su se u disciplinama: precizno gađanje u metu iz pištolja na 20 m, precizno gađanje iz jurišne puške u metu na različitim udaljenostima projiciranih kroz veličinu mete (200 m, 150 m, 100 m, 80 m) i različitim stavovima, ali uz obvezne sklekove između svake faze (ukupno 30). Sva gađanja provodila su se u punoj zaštitnoj opremi, što je dodatno otežavalo gađanje. U finalno raspucavanje jurišnom puškom ušlo je samo devet natjecatelja koji su imali svih 16 pogodaka u metu. Mjesto među devet najboljih izborila su dva pripadnika HRVCON-a, bojnik Krešimir Tušek i stožerni narednik Mario Vuljanić, koji je na kraju gađanja odnio pobjedu. Na završnoj svečanosti i podjeli medalja bio je zapovjednik FP bojne, pukovnik Maik Cohrs te zapovjednik TAAC-N, brigadni general Gerhard Klaffus. Ovo je velik uspjeh pripadnika 10. HRVCON u misiji Odlučna potpora s obzirom na vrlo oštru konkurenciju te ukupan broj prijavljenih pripadnika i zemalja.

Tekst: prvi dočasnik 10. HRVCON-a
Foto: 10. HRVCON