U GOMBR-u svečano obilježen Dan državnosti

U vojarni “5. gardijske brigade Slavonski sokolovi” u Vinkovcima održana je 27. lipnja svečanost povodom Dana državnosti RH.
Program je počeo paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim pripadnicima 5. gbr Sokolovi te nastavljen svečanim postrojavanjem pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske i uručenjem poticajnih mjera.
Pripadnicima Brigade prigodno se obratio njezin zapovjednik brigadni general Denis Tretinjak te naglasio: “Ne smijemo zanemariti ni onaj segment našeg ugleda u društvu koji je još uvijek visok, na što možemo biti ponosni. Ponos je veći kad znamo da je Hrvatska danas uspješna i cijenjena članica svih relevantnih međunarodnih organizacija. Hrvatska je postala zemlja koja pruža pomoć međunarodnoj zajednici u oblikovanju trajnog mira i sigurnosti na jugoistoku Europe, ali i širom svijeta.”
General Tretinjak čestitao je svim nagrađenim, pohvaljenim i promaknutim pripadnicama i pripadnicima GOMBR-a, a zatim se u nazočnosti zapovjednika postrojbi i voditelja odsjeka Brigade susreo s novoprimljenim mladim časnicama i časnicima. Čestitao im je na prisezi položenoj u gradu heroju Vukovaru, savjetovao da se prilikom susreta s novim izazovima oslone na starije i iskusnije kolege te im zaželio uspjeh u radu.

M. Dropuljić / GOMBR Foto: Z. Šaško / GOMBR