U Udbini završen Tečaj za više instruktore

U vojarni “Josip Jović” u Udbini održana je 19. lipnja svečanost na kojoj su uručene potvrde dvanaestorici pripadnika Hrvatske vojske, polaznika 14. naraštaja Tečaja za više instruktore Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran”.

Svečanosti je nazočio zapovjednik Dočasničke škole pukovnik Zdenko Šakota, koji je zajedno sa zapovjednikom Središta za razvoj vođa “Marko Babić” brigadirom Tomislavom Kasumovićem polaznicima uručio potvrde i značke višeg instruktora.

Cilj tečaja bio je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i provedbu obuke, odnosno izobrazbe, te osposobiti polaznike za provedbu vođenja i mentoriranja, nadziranja i savjetovanja instruktora i nižih dočasnika u procesu obuke.

Tečaj za Više instruktore nastavlja se na Tečaj za instruktore, a pristupaju mu dočasnici kandidati za ustrojbena mjesta viših instruktora ili s postavljenjem na ta mjesta. Produbljuje i proširuje kompetencije potrebne za stručno odvijanje procesa poučavanja i učenja, a posebno vođenja i mentoriranja mlađih instruktora provedbom mentoriranja, nadzora i savjetovanja.

Tijekom dva tjedna primjenjivane su kombinirane metode predavanja, korištena je dvosmjerna komunikacija, a polaznici su obučavani kroz izradu praktičnih radova i teorijskih izlaganja.

Tekst: Mario Trnokop

Foto: Slaven Zlomislić