Završen 15. naraštaj tečaja za više instruktore

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi završila je 16. listopada izobrazba 15. naraštaja polaznika tečaja za više instruktore Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”. Tečaj je završilo 13 polaznika, a na svečanosti uručenja potvrda sudjelovao je zamjenik zapovjednika DŠ-a pukovnik Goran Ozanjak, načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Damir Bakunić i voditelj Tečaja časnički namjesnik Ćamil Hasanović.

Tečaj za više instruktore sadržajno se nastavlja na tečaj za instruktore, a pristupaju mu dočasnici kandidati za ustrojbena mjesta viših instruktora ili s postavljenjima na ta mjesta. Cilj je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i provedbu obuke i izobrazbe te osposobiti polaznike za provedbu vođenja i mentoriranja, nadziranja i savjetovanja instruktora i nižih dočasnika u procesu obuke.

Tečaj je trajao dva tjedna. Primjenjivane su kombinirane metode predavanja i dvosmjerna komunikacija, a polaznici su izrađivali praktične radove i održavali teorijska izlaganja.

Tekst: Mario Trnokop

Foto: Slaven Aračić