Učenici iz Požege čestitali Božić hrvatskim vojnicima u Poljskoj

Učenici 1. a razreda OŠ ”Dobriša Cesarić“ iz Požege sa svojim učiteljicama, Ines Čereg i Veronikom Šakota, izradili su i ukrasili čestitke za Božić i Novu godinu, koje su potom poslali hrvatskim vojnicima u mirovnim misijama i međunarodnim aktivnostima.

Pripadnici 7. HRVCON-a  u sastavu Borbene grupe Poljska u sklopu NATO-ove aktivnosti ojačane prednje prisutnosti, koji su smješteni na vojnom poligonu ”Bemowo Piskie” u Republici Poljskoj, primili su čestitke s iznimnim oduševljenjem.

Već je tradicija da učenici prvog razreda OŠ ”Dobriša Cesarić“ iz Požege ovom hvalevrijednom gestom vlastoručne izrade čestitki uljepšaju božićne i novogodišnje blagdane hrvatskim vojnicima koji su odvojeni od svojih obitelji.

Osim čestitki za Božić i Novu godinu, učenici 1. a razreda Osnovne škole ”Dobriša Cesarić“ napisali su hrvatskim vojnicima i prigodno pismo sljedećeg sadržaja: ”Dragi vojnici u misijama! Mi smo učenici 1. a razreda OŠ ”Dobriša Cesarić“ iz Požege. Još nismo naučili pisati pa naše pismo pišu učiteljice Veronika i Ines. Sve vas pozdravljamo i želimo vam čestit Božić i sretnu Novu godinu. Želimo i da što prije dođete u svoju domovinu i svojim obiteljima. Čuvajte djecu u zemljama u kojima pazite na mir, neka ta djeca odrastaju u miru i sreći.“ Pismo je potpisao svaki učenik, te je ono jedan divan i iskren znak pažnje, a što je osobito oduševilo pripadnike hrvatskog kontingenta.

Prema riječima učiteljice Ines, prvašići su s velikim entuzijazmom i ponosom izradili čestitke te potpisali pismo kako bi hrvatskim vojnicima uljepšali predstojeće blagdane i početak nove 2021. godine te zaželjeli siguran povratak u domovinu i povratak njihovim obiteljima. Pripadnici 7. HRVCON-a  međusobno su podijelili čestitke te njima ukrasili prostorije u kojima borave, a pismo prvašića postavljeno je na oglasnu ploču. Iskreno zahvaljuju učenicima i njihovim učiteljicama na poslanim čestitkama i pismu te njima i njihovim obiteljima žele sretan Božić i Novu godinu.

 

Tekst: bojnik Ivan Grgić

Foto: bojnik Ivan Grgić