Voditi možemo jedino osobnim primjerom

Budućim i sadašnjim časnicima te zapovjednicima ustrojstvenih cjelina OSRH ministar Damir Krstičević održao je predavanje Voditi možemo jedino osobnim primjerom. Poručio je kadetima i polaznicima Temeljne časničke izobrazbe HVU-a da je liderstvo izbor, vjerovanje u predanost svemu što je dobro i plemenito u njima. “Vi ste na dobrom putu da postanete lideri. Odlučili ste svoje karijere graditi unutar pobjedničke vojske, uporni ste i predani u svojem radu, gajite ljubav prema domovini i čuvate uspomene na slavne ratne brigade iz Domovinskog rata…”

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sa suradnicima je 20. studenog posjetio Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman” i održao predavanje Voditi možemo jedino osobnim primjerom.
Uz polaznike 17. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe i kadete 3. i 4. godine studija Vojno inženjerstvo te Vojno vođenje i upravljanje, predavanju su nazočili državni tajnik MORH-a Tomislav Ivić, načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika GS OSRH general-pukovnik Drago Matanović, zapovjednik HVU-a general-pukovnik Slavko Barić, čelnici i zapovjednici ustrojstvenih cjelina MORH-a, GS-a, OSRH i drugi.
Ministar je govorio o pojmovima liderstva i lidera te osobnim iskustvima i naučenim lekcijama o liderstvu kroz rat, biznis i politiku. Naslov predavanja – Voditi možemo jedino osobnim primjerom – ministar je nazvao i ključnom porukom koju upućuje i u koju istinski vjeruje. Tijekom predavanja najviše su puta spomenuta iskustva iz Domovinskog rata, ponajprije iz razdoblja oslobađanja Hrvatske u kojem je današnji potpredsjednik Vlade bio zapovjednik 4. gardijske brigade Pauci. “Sve ono što sam danas htio reći o liderstvu mogao bih staviti u jednu rečenicu: ‘U ratu odlučnost, u poslu ustrajnost, u politici poniznost’,” zaključio je ministar. Poručio je kadetima i polaznicima Temeljne časničke izobrazbe HVU-a da je liderstvo izbor, vjerovanje u predanost svemu što je dobro i plemenito u njima. “Vi ste na dobrom putu da postanete lideri. Odlučili ste svoje karijere graditi unutar pobjedničke vojske, uporni ste i predani u svojem radu, gajite ljubav prema domovini i čuvate uspomene na slavne ratne brigade iz Domovinskog rata. Uistinu, imate sve predispozicije da postanete istinski lideri,” rekao je ministar Krstičević.

Domagoj Vlahović, snimio Tomislav Brandt