Zadarski učenici čestitali mornarima Dan HRM-a

Učenici 2. b razreda zadarske Osnovne škole Zadarski otoci sa svojom učiteljicom Jasminkom Bašić dostojanstveno su 18. rujna obilježili Dan Hrvatske ratne mornarice. Posjetili su spomenik stradalim mornarima u Perivoju hrvatskih redarstvenika i nakon toga krenuli prema staroj gradskoj jezgri. Na Narodnom trgu male je mornare svečano postrojio njihov razredni kolega mornar Marko Marin te ih nakon pozdrava domovini, kao i okupljene posjetitelje i slučajne prolaznike, upoznao s nekim važnim činjenicama uz spomenuti datum:
Dan HRM-a slavi se 18. rujna od 1993. godine, sukladno Odluci prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnika  dr. Franje Tuđmana. Predsjednik je tako odlučio želeći obilježiti 18. rujna 887. kad je hrvatski knez Branimir u srednjodalmatinskom području pobijedio mletačku mornaricu. Prva je postrojba Hrvatske ratne mornarice osnovana 12. rujna 1991. godine. Danas se prisjećamo svih onih koji su braneći naše more dali svoje živote. Ujedno, svim hrvatskim mornarima pripadnicima Hrvatske ratne mornarice čestitamo njihov dan!
Učenici su potom otpjevali himnu HRM-a Mi smo hrvatski mornari. Vijenac za sve mornare koji su izgubili život boreći se za slobodu i za očuvanje našeg mora na zadarske su Morske orgulje položili Rino Blašković i Paula Frleta.

OJI