Završena specijalistička obuka vojnika u Požegi

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu provedena je od 14. srpnja do 11. rujna specijalistička vojna obuka 1/2020. naraštaja kandidata koji se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika za vojnostručne specijalnosti prometne, tehničke, zdravstvene i intendantske službe.

Voditelj obuke bojnik Mirko Bošnjak istaknuo je neke od ciljeva specijalističke vojne obuke, poput osposobljavanja vojnika za izvršavanje zadaća u skladu s dužnostima na koje će biti raspoređeni te izvršavanje funkcionalnih zadaća u terenskim i stacionarnim uvjetima.

U sklopu obuke u tehničkoj službi polaznici su obučavani za tehničko održavanje motornih vozila i tehničko održavanje električnih uređaja na motornim i priključnim vozilima; u zdravstvenoj službi za pružanje zdravstvene zaštite; u intendantskoj za pripremu hrane, a u prometnoj za upravljanje terenskim motornim vozilima u svim vremenskim i zemljišnim uvjetima.

Vojnikinja Lorena Risek i vojnik Dino Bošnjak s ponosom su naglasili kako nastavljaju obiteljsku tradiciju vojničkog poziva te zahvaljuju instruktorima i predavačima na prenesenom znanju i iskustvu.

Na kraju specijalističke vojne obuke polaznicima su uručene potvrde o osposobljenosti, a najbolji su i pohvaljeni.

Tekst i foto: Goran Mažar