Završila letačka obuka na avionu ZLIN 242 L

U Eskadrili aviona (EA) 93. zb HRZ-a i PZO-a 5. je srpnja završila temeljna letačka  obuka 22. naraštaja hrvatskih vojnih pilota na avionu ZLIN 242 L.
Tijekom tromjesečne letačke obuke polaznici su uspješno usvojili sadržaje iz razdjela letačke obuke temeljnog i akrobatskog, navigacijskog i grupnog letenja, a završni ispitni let označio je i završetak obuke ovog naraštaja učenika letača na avionu ZLIN 242 L. Nakon letenja i obuke na tom avionu sljedeći je korak na njihovu putu do vojnog pilota podjela na pilote aviona i pilote helikoptera sukladno izraženim interesima, postignućima na obuci  i potrebama HRZ-a i PZO-a.
Pukovnik Damir Barišić, jedan od ispitivača, na kraju je obuke istaknuo zadovoljstvo uspješnim završetkom obuke te kazao kako će stručno povjerenstvo obaviti odabir polaznika koji će nastaviti osposobljavanje kao piloti aviona ili piloti helikoptera. ”Na avionu ZLIN 242 L učenici letači usvojili su temelje koji osiguravaju nastavak njihova školovanja kojim se profiliraju kao piloti aviona ili piloti helikoptera.“
Tekst: Marinko Karačić
Foto: HRZ i PZO/M. Karačić, D. Jerinić