Završila specijalistička obuka vojnika

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu provedena je od 4. rujna do 9. prosinca Specijalistička vojna obuka kandidata koji se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika.
Cilj i zadaća obuke je osposobljavanje vojnika za obavljanje zadaća svoje službe i specijalnosti, prema Programu obuke vojnika službi borbene potpore.U sklopu tehničke službe osposobljen je trideset i jedan polaznik za vojnostručne specijalnosti mehaničar za naoružanje i skladištar, mehaničar, autolimar, bravar, autoelektričar, manipulant za gorivo i mehaničar za radiouređaje. Osposobljavanje u intendantskoj službi završilo je šest polaznika koji su osposobljeni za kuhara. Pedeset i sedam polaznika prometne službe osposobljeno je za vozače i rukovatelje viličarem. U graditeljskoj službi osposobljavanje je završilo jedanaest polaznika za specijalnosti monter centralnog grijanja, vodoinstalater, graditeljski limar, zidar keramičar, graditeljski bravar zavarivatelj i soboslikar ličilac. Voditelj specijalističke vojne obuke bojnik Milan Turkalj izjavio je: “Obuku je završilo sto pet polaznika podijeljenih u četiri službe. Provedena je sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore OSRH, u koji su ugrađena dosadašnja pozitivna iskustva. Program podupire borbeno usredotočenu obuku, standardizaciju obuke, objektivno vrednovanje (koje se vrši kontinuirano tijekom obuke kroz orise obuke i ocjenjivanja provedenih zadaća) i prosudbu obuke.”
Završetak obuke obilježen je svečanim postrojavanjem. Zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević čestitao je polaznicima i zaželio im puno uspjeha u vojnoj karijeri te uručio pismene pohvale onima koji su postigli visoke rezultate u obuci.

Tekst i foto: Antun Mandić