25. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu

Na 25. prvenstvu Hrvatske vojske u streljaštvu najbolja natjecateljica bila je stožerna narednica Marijana Špirelja iz ZzP-a, u kategoriji pištolj za muškarce najbolji je bio pripadnik HRM-a pozornik Darko Vladić, a u kategoriji gađanje puškom pobjedu je odnio narednik Perica Obrovac iz ZOD-a

Na strelištu “Vrapčanski potok” u Zagrebu 9. i 10. lipnja održano je 25. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu. Sudjelovalo je 138 natjecatelja iz 17 postrojbi.

Natjecalo se u trima kategorijama: puška, muškarci, veliki kalibar na udaljenosti 200 metara VHS D2, zatim pištolj u konkurenciji žena kalibra 9 mm na udaljenosti 25 metara te pištolj u konkurenciji muškaraca, također na udaljenosti 25 metara i to veliki kalibar.

Na natjecanju u kategoriji puške bilo je 15 ekipa, ukupno 45 natjecatelja. U kategoriji pištolj za vojnike bilo je 17 ekipa sastavljenih od 51 natjecatelja te u kategoriji pištolj za vojnikinje 14 ekipa, ukupno 42 natjecateljice. Za ukupnu pobjedu konkuriralo je 13 ekipa, koje su u svim kategorijama imale svoje predstavnike. Pripadnici Zapovjedništva za potporu pobjednici su ovogodišnjeg prvenstva, drugo je mjesto pripalo postrojbi Počasno-zaštitne bojne, a treće mjesto Pukovniji Vojne policije.

Medalje najboljima

Najbolja je natjecateljica stožerna narednica Marijana Špirelja iz Zapovjedništva za potporu, koja je pobjedu odnijela s istim brojem pogođenih krugova kao i pripadnica Počasno-zaštitne bojne poručnica Rea Tomina Skender, ali u tom slučaju bitan je bio drugi dan natjecanja gdje je bolji rezultat ostvarila stožerna narednica Špirelja.

Najbolji natjecatelj u kategoriji pištolj za muškarce pripadnik je Hrvatske ratne mornarice pozornik Darko Vladić koji je i na prošlom prvenstvu briljirao te postavio teško nadmašiv rekord.

Najbolji natjecatelj u kategoriji gađanje puškom pripadnik je Zapovjedništva za obuku i doktrinu narednik Perica Obrovac, također strijelac koji je višegodišnji osvajač vojnih prvenstava.

Ceremoniju dodjele medalja najboljim strijelcima vodio je satnik Željko Posavec, zapovjednik strelišta Vrapčanski potok, a medalje je najboljim natjecateljima uručio zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul koji je u ime načelnika Glavnog stožera OSRH admirala Roberta Hranja zahvalio i čestitao svim sudionicima na njihovim nastupima. General Fuzul zahvalio je i Zagrebačkom streljačkom savezu za pomoć u pripremi i realizaciji natjecanja, ali i pohvalio zapovjednika automatiziranog strelišta satnika Željka Posavca te njegove djelatnike na iznimnom angažmanu oko pripreme strelišta za potrebe samog natjecanja kao i provedbu samog natjecanja.

“Koliko je važna vrhunska tjelesna spremnost pripadnika Hrvatske vojske uvidjeli smo u ovo vrijeme prepuno izazova na koje vojnik uvijek mora biti spreman odgovoriti, a upravo mu sport pomaže u održavanju vještina. Čestitam svima na postignutim rezultatima i na dobroj sportskoj borbi,” rekao je general Fuzul. Satnik Željko Posavec naglasio je kako je broj sudionika na Prvenstvu najveći do sada. “Sa svakim prvenstvom raste broj natjecatelja i to je ono što nas treba veseliti,” poručio je satnik Posavec.

Ivan Šurbek

Foto: Mladen Čobanović