Četvrta obljetnica Bojne za potporu

U vojarni “Lučko” 14. rujna svečano je obilježena 4. obljetnica ustrojavanja Bojne za potporu.

Svečanosti je nazočio zapovjednik ZzP-a general-pukovnik Mladen Fuzul, načelnici odjela Zapovjedništva ZzP-a, zapovjednici i prvi dočasnici ustrojstvenih cjelina te zapovjednik 4. grupe specijalnih snaga ZSS-a zajedno s prvim dočasnikom.

Bojna za potporu najmlađa je sastavnica Zapovjedništva za potporu, a njezina je temeljna zadaća odavanje vojnih počasti na posljednjim ispraćajima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Od početka ove godine pa do 13. rujna Bojna za potporu provela je 2180 potpora na posljednjim ispraćajima branitelja. Usto, često je uključena i u potpore na posljednim ispraćajima djelatnih vojnih osoba. U protekle je četiri godine Bojna dobila brojne zahvale obitelji i prijatelja preminulih branitelja zbog načina na koji su njezini pripadnici odali počast njihovim najmilijima.

Bojna također odaje počasti prilikom polaganja vijenaca izaslanika predsjednika Republike Hrvatske, Vlade i Sabora u različitim prigodama.

U povodu četvrte obljetnice nagrađeno je i pohvaljeno 20 pripadnika postrojbe koji su svojim radom i zalaganjem ostvarili natprosječne rezultate. Njihov rad prepoznali su nadređeni zapovjednici.

Tom su prigodom uručene i Spomenice Domovinskog rata, a zapovjednik Zapovjedništva za potporu posebno je nagradio pripadnike koji su ove godine navršili 30 godina službe u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Tekst: Zdravko Mikić i Tonći Puljiz

Foto: Josip Cebić