Hvala vam Vatreni…

Rijetko koji događaj može na površinu izvući toliko pozitivnih emocija kao nastup nacionalne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Ulazak naših Vatrenih među tri najbolje nogometne vrste na svijetu na SP-u u Katru, na korak se približivši uspjehu sa SP-a u Rusiji prije samo četiri godine kad smo slavili kao viceprvaci, a ponovivši uspjeh iz 1998., gotovo da je nestvarno. Hrvatska reprezentacija na čelu s našim kapetanom Lukom Modrićem  i našim izbornikom Zlatkom Dalićem pokazala je da ovaj svjetski uspjeh nije slučajnost, već odraz kvalitete, truda, jedinstva, vjere i zajedništva, pokazala je da Hrvatska, iako brojčano desetak i više puta manja od mnogih na ovom prvenstvu, ima izvrsne nogometaše, sportaše dostojne samog svjetskog vrha, da je u svemu velika i među velikima. 

Poruke podrške našim Vatrenima slijevale su se sa svih strana, poslali su je i pripadnici Hrvatske vojske, iz domovine, iz misija i operacija… Svi smo bili uz naše Vatrene, bili smo jedna duša, jedno srce, jedna Hrvatska. Vratili su se kao pobjednici i ispisali još jednu povijesnu stranicu hrvatskog sporta.

O Hrvatskoj zbog naših Vatrenih zna cijeli svijet, a sve nas ispunili su neizmjernim ponosom i radošću. Doček naših brončanih nogometaša na glavnom zagrebačkom trgu, ma zapravo cijelim putem od zračne luke do središta grada bio je zaista nevjerojatan, unatoč hladnoći tisuće i tisuće ljudi su dočekivale i pratile autobus Vatrenih. To zajedništvo, ushit i radost, taj nacionalni zanos i ponos eksplodirao je na prepunom Trgu bana Jelačića, tisuće baklji stopilo se u vatreni pozdrav Vatrenima.  A onda se uz Klapu ”Sveti Juraj” HRM-a, naših Vatrenih i grla stotine tisuća zaorilo Zagrebom Moja domovina, Moja zemlja Hrvatska… Hvala vam Vatreni!!!

TEKST:  Vesna Pintarić/FOTO  Mladen Čobanović