“Krila Oluje” na aeromitingu Royal International Air Tattoo 2016

RIAT ima kultni status među vojnim pilotima, a duguje ga činjenici da već 45 godina na jednom mjestu redovito okuplja predstavnike ratnih zrakoplovstava iz cijelog svijeta te velik broj najpoznatijih vojnih zrakoplova i ponajbolje pilote koji ih imaju čast predstaviti publici i svjetskoj javnosti. Nema dvojbe: ovogodišnji je nastup akrogrupe “Krila Oluje” na RIAT-u i osvojena prestižna nagrada vrhunac njezina jedanaestogodišnjeg službenog postojanja i uspješnog djelovanja

Svake se godine širom svijeta organiziraju stotine zrakoplovnih manifestacija koje atraktivnim letačkim programom i izloženim zrakoplovima privlače milijune posjetitelja. Samo u Sjevernoj Americi svake godine aeromitinge posjeti više od 25 milijuna gledatelja što ih svrstava na drugo mjesto najposjećenijih događanja svih vremena na tom kontinentu. Kad bi se zrakoplovne manifestacije pokušalo podijeliti prema namjeni, moglo bi se reći da postoje tri osnovne kategorije. Prvu čine komercijalne zrakoplovne manifestacije, a naglasak je na uspostavljanju gospodarske suradnje, kupnji i prodaji zrakoplova i zrakoplovnih tehnologija te njihovu predstavljanju. Ne bi se pogriješilo kad bi ih se nazvalo zrakoplovnim sajmovima. Najpoznatiji su predstavnici te kategorije ILA, Le Bourget, Dubai, MAKS, Farnborough itd. Na njima je letački program u drugom planu i prije svega su u funkciji predstavljanja zrakoplova u svrhu promocije i prodaje. U drugu se kategoriju ubrajaju manifestacije čiji je naglasak na okupljanju zrakoplovnih zaljubljenika i entuzijasta. Izložbeni dio većinom čine manji civilni zrakoplovi kojima su njihovi vlasnici odnosno posjetitelji došli, a letački dio čine njihovi izabrani predstavnici. Takva događanja znaju na jednom mjestu okupiti tisuće sportskih zrakoplova te stotine tisuća posjetitelja, a zbog načina organizacije često nose pridjev Fly-In. Najpoznatiji je predstavnik zasigurno AirVenture Oshkosh. Treću kategoriju zrakoplovnih manifestacija karakteriziraju letačke prezentacije. Za razliku od prvih dviju kategorija, vojni zrakoplovi kao najatraktivniji predstavnici u pravilu čine većinu sudionika letačkog i izložbenog dijela programa, a same manifestacije najčešće i organiziraju ratna zrakoplovstava u vojnim zrakoplovnim bazama. Svrha organizacije međunarodnih vojnih aeromitinga prije svega je razvoj bilateralne vojne suradnje, prezentacija vlastitih sposobnosti i opremljenosti, razvoj civilno-vojnih odnosa te privlačenje budućeg osoblja. Dovoljno je pogledati zemlje u našem okruženju kako bismo pronašli neke od najpoznatijih i najposjećenijih europskih vojnih aeromitinga. Npr. AIRPOWER u zb “Zeltweg”, Austrija, te Kecskemét Airshow u zb “Kecskemét”, Mađarska, s velikim brojem sudionika i posjetitelja (oko tristo tisuća), zasigurno se ubrajaju među njih. Iako se organizira nešto rjeđe, svakih pet godina, te je u pravilu riječ o okupljanju akrobatskih grupa, Rivolto Airshow, Italija, redovito bilježi nevjerojatnih 500 000 posjetitelja. Brojni su još primjeri širom svijeta, ali jedan međunarodni vojni aeromiting ima kultni status među vojnim pilotima: Royal International Air Tattoo (RIAT) u zb “Fairford”, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Frecce Tricolori jedna su od najprestižnijh akro grupa/foto Tomislav Haraminčić

Svoj prestižni status RIAT duguje činjenici da već 45 godina na jednom mjestu redovito okuplja predstavnike ratnih zrakoplovstava iz cijelog svijeta, velik broj najpoznatijih vojnih zrakoplova i ponajbolje vojne pilote koji imaju čast te zrakoplove predstaviti publici i svjetskoj javnosti. Izdanje tog aeromitinga iz 2003. godine, zahvaljujući čak 535 zrakoplova u letačkom i izložbenom dijelu programa, RIAT-u je donijelo ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda i laskavu titulu najvećeg vojnog aeromitinga na svijetu. Pridjev “Royal” odnosno “kraljevski” nosi od 1996. godine kad mu je taj status dodijelilo Njezino Kraljevsko Veličanstvo kraljica Elizabeta II. Za razliku od mnogih drugih vojnih aeromitinga na kojima je za publiku ulaz besplatan ili cijenom pristupačan, RIAT je broj ulaznica ograničio i njihova se cijena kreće od najmanje 400 kn pa sve do nekoliko tisuća kuna za najekskluzivnija mjesta. Unatoč iznimno visokim cijenama, i ove je godine većina ulaznica bila rasprodana mjesecima prije samog događanja, što dovoljno govori o ekskluzivnosti sadržaja koje RIAT nudi, premda je i dalje prilično teško shvatiti da se “ulaznice” za ponedjeljak (dan nakon završetka aeromitinga) prodaju po cijeni od gotovo 200 kn, a sve što se za njih dobije mogućnost je fotografiranja polijetanja zrakoplova koji napuštaju aeromiting. Ipak, broj fotografa koji su po jakoj kiši i vjetru ispratili “Krila Oluje” i Mi-171Sh na let prema Hrvatskoj zasigurno bi premašio ukupan broj posjetitelja na većini zrakoplovnih događanja u Republici Hrvatskoj. Ovogodišnje se izdanje RIAT-a odvijalo u znaku 75. obljetnice organizacije RAF Air Cadets, ali i prvog međunarodnog nastupa aviona Lockheed Martin F-35B Lightning II. Takvih je primjera bilo i prije jer su B-2A Spirit i F-22 također na RIAT-u zabilježili svoje prve međunarodne prezentacije. Više od 230 zrakoplova iz ukupno 24 ratna zrakoplovstva predstavilo se ove godine, a uz 153 000 posjetitelja i visoke uzvanike iz cijelog svijeta, program je pratilo i čak 36 zapovjednika vodećih svjetskih ratnih zrakoplovstava. Posebnu je pažnju privukao posjet kraljevske obitelji prvog dana manifestacije. Koliko je logistički zahtjevna organizacija te prestižne manifestacije govore osnovni statistički podaci iz 2012. kad je upotrijebljeno nevjerojatnih šest kilometara ograda, 50 km traka za ograđivanje prostora, 10 000 čunjeva za regulaciju prometa i 100 000 komada pribora za jelo. Uz osnovni tim stručnjaka, u organizaciji RIAT-a ove je godine sudjelovalo i više od 2000 volontera. Rezultat je impresivan: nedvojbeno je riječ o jednom od najbolje organiziranih vojnih aeromitinga na svijetu.

Premijerno sudjelovanje HRZ-a i PZO-a na RIAT-u
Akrogrupa “Krila Oluje” od svojeg je osnivanja pa do ove godine već bila zabilježila 41 vrlo uspješan i zapažen inozemni nastup u ukupno 13 zemalja (Austrija, Belgija, Češka, Danska, Italija, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švicarska, Turska). Ipak, RIAT je bio i ostao predmet čežnje svih dosadašnjih generacija njezinih pilota. Prošlogodišnje neočekivane promjene u sastavu grupe dovele su u pitanje njezinu budućnost i RIAT nikad nije izgledao nedostižniji. Međutim, već prošlog ljeta, odmah nakon predstavljanja i prvih uspješnih nastupa nove postave, ostvareni su prvi kontakti organizatora RIAT-a i “Krila Oluje” u cilju realizacije ovogodišnjeg nastupa na tom aeromitingu. Kad je početkom ove godine RIAT odabran i potvrđen kao jedan od dva međunarodna aeromitinga na koja će MORH uputiti “Krila Oluje” u 2016., mogle su početi i završne pripreme za izvršenje preleta i dugoočekivanih nastupa. Planiranje rute, odabir aerodroma za punjenje gorivom i koordinacija potpore na njima, zahtjevi za diplomatska odobrenja preleta i ostale nužne predradnje odvijali su se mjesecima prije same realizacije. Međutim, ono što se ne može planirati vremenski su uvjeti, a u zadnjim danima prije polaska nisu bili najbolji. Iako je za letački program i vrlo zahtjevne manevre koje izvode “Krila Oluje” potrebna vrhunska obučenost i uvježbanost, svi bi njihovi piloti odgovorili da su im dugotrajni međunarodni preleti nedvojbeno puno stresniji i i zahtjevniji od samih nastupa. U nekoliko su slučajeva vremenske (ne)prilike znale potpuno onemogućiti prelet, a ponekad su piloti znali i po više od pola sata letjeti u formaciji sa svih sedam aviona kroz vrlo guste oblake i kišu, u nekim trenucima i bez vizualnog kontakta s cijelom grupom osim s dijelom krila najbližeg aviona koji prate.

Hrvatska akro grupa “Krila Oluje” premijerno su nastupila na RIAT-u/ foto: Tomislav Haraminčić

Kad se uzme u obzir činjenica da je odlazak na RIAT bio najdulji prelet u povijesti “Krila Oluje” te da osim vođe grupe niti jedan drugi njezin pilot nije prethodno nastupio izvan RH u sastavu grupe i da je većini to bio i prvi let izvan granica RH, bilo je jasno da će RIAT biti najveći izazov u dosadašnjoj njezinoj povijesti. Ujedno, grupa je morala stići u zb “Fairford” što prije jer je istog dana morala izvesti generalnu probu pred Odborom za sigurnost letenja (Flying Control Committee – FCC) na RIAT-u, kako bi joj se i konačno odobrio nastup na glavnim danima mitinga. Koliko se pažnje posvećuje sigurnosti letenja na toj manifestaciji, govori i podatak da su dva tjedna prije održavanja u Zadar sletjeli RIAT-ov FDD (Flight Display Director) i predstavnik FCC-a da bi obavili validaciju programa nastupa “Krila Oluje” kakva se provodi i sa svim drugim sudionicima. U slučaju da neki od najavljenih sudionika ne zadovolje tu proceduru, ne dopušta im se dolazak na RIAT. Naravno, u slučaju “Krila Oluje” sve je proteklo izvrsno na obostrano zadovoljstvo. Uz “Krila Oluje”, jednako je velik izazov kad je riječ o preletu imala i posada Mi-171Sh koja je u jednom danu morala prevaliti za svoje pojmove golemu udaljenost. Vremenske su prilike 7. srpnja ipak bile naklonjene hrvatskim pilotima te su preleti akrogrupe i helikoptera protekli bez ikakvih problema, štoviše, u zb “Fairford” sletjeli su gotovo u minutu točno prema dodijeljenim i rezerviranim vremenima slijetanja. Pogotovo je to impresivno kad je u pitanju helikopter čija je posada do tog trenutka provela više od devet sati u zraku. Piloti “Krila Oluje” već su tijekom poslijepodneva izveli generalnu probu te je nakon dolaska helikoptera i njegova pozicioniranja na izložbeni dio prikaza sve bilo spremno za premijerno sudjelovanje HRZ-a i PZO-a na RIAT-u.
Prvi dan RIAT-a, petak 8. srpnja, bio je izložbenog karaktera, uz vrlo kratak letački program, namijenjen u prvom redu VIP gostima i uzvanicima. Dok je posada Mi-171Sh dan provela uz svoj izloženi helikopter, piloti i zrakoplovni tehničari “Krila Oluje” poslijepodne su iskoristili za kratak posjet Londonu gdje im je domaćin bio vojni izaslanik Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu brigadir Anto Zelić. Subota je, nažalost, donijela vrlo promjenjivo vrijeme i nisku naoblaku te su mnogi sudionici bili prisiljeni raditi niske programe nastupa. Među njima bila su i “Krila Oluje” kojima je tako prvi službeni nastup na RIAT-u protekao bez mogućnosti prikaza najatraktivnijih manevara po kojima su već godinama poznata u zrakoplovnom svijetu. No, ipak ostaje zabilježeno da je tim nastupom Republika Hrvatska postala 56. zemlja čije se ratno zrakoplovstvo predstavilo na RIAT-u. Pola sata nakon nastupa “Krila Oluje” vrijeme se popravilo dovoljno da većina poslijepodnevnih nastupa protekne bez ograničenja. Istodobno, Mi-171Sh privukao je veliku pozornost na izložbenom dijelu prikaza zato što su helikopteri ruske proizvodnje vrlo rijetko viđeni na RIAT-u. Hrvatskim se pilotima na RIAT-u u subotu pridružio i veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu Nj. Eksc. Ivan Grdešić u pratnji brigadira Ante Zelića koji je bio nazočan na obama danima mitinga. Iako je nedjelja započela još gore nego subota, s kratkotrajnim prekidom letačkog programa zbog izrazito lošeg vremena, ipak se do nastupa “Krila Oluje” popravilo dovoljno da hrvatskim pilotima omogući da pokažu što znaju. U tome ih nije previše omelo ni gotovo 30 čvorova vjetra ni jaka turbulencija. Koliko je nastup bio izvrstan pokazat će se tek kasnije tog dana na završnoj svečanosti.

Nagrada za sveukupno najbolji letački program
Za razliku od većine međunarodnih vojnih aeromitinga na kojima se ne dodjeljuju nagrade, RIAT svoju tradiciju letačke izvrsnosti njeguje i dodjelom nagrada najboljim sudionicima letačkog programa. S obzirom na kvalitetu letačkog programa i rijetko viđene manevre, “Krila Oluje” svakako su se nadala da bi se mogla naći u najužem krugu kandidata za nagrade, ali ipak, jedan je pogled na sve sudionike u letačkom programu bio dovoljan za pomisao kako je to nemoguća misija. Ukupno šest prestižnih vojnih akrogrupa (Red Arrows, Frecce Tricolori, Patrouille Suisse, Royal Jordanian Falcons, Ramex Delta, Team Orlik) te cijeli niz svjetski poznatih solo display timova i pojedinačnih nastupa (Solo Turk F-16, Zeus F-16, RBAF F-16, USAF F-22 Demo, Rafale, F-35B, MiG-29, Gripen, Eurofigher, F-18 itd.). Da kvaliteta nastupa naše akrogrupe ipak neće proći bez nagrade dalo se naslutiti u minutama prije početka svečanog uručenja nagrada kad je jedan od predstavnika organizatora došao pitati kako se točno izgovara “Krila Oluje”.

Nagradu za najbolji nastup članovima akro grupe “Krila Oluje” uručio je Kraljevsko Visočanstvo princ Faisal bin Hussein/foto: Darko Belančić

Prva nagrada koja se dodjeljuje ujedno je i najprestižnija, King Hussein Memorial Sword, za sveukupno najbolji letački program. Nagrada se dodjeljuje u čast jordanskog kralja Husseina koji je bio dugogodišnji pokrovitelj manifestacije, a uručio ju je njegov sin princ Faisal bin Hussein.
Kad je predsjednik FCC-a započeo govor riječima: “Za prikazanu vrhunsku letačku vještinu i preciznost izvođenja zahtjevnih manevara u izrazito teškim vremenskim uvjetima…”, još se uvijek nije moglo pretpostaviti kome će nagrada biti dodijeljena jer se to moglo odnositi na većinu sudionika. Ali, kad je nastavio: “(…) te rijetkim i nikad viđenim manevrima…”, piloti “Krila Oluje” već su počeli ustajati i prije nego što je službeno potvrdio da najprestižnija nagrada ide u njihove ruke. U svega godinu dana od gotovo prestanka postojanja grupe do glavne nagrade na najprestižnijem svjetskom vojnom aeromitingu, scenarij je koji je malo tko mogao i sanjati. Ipak, ostvarilo se obećanje vođe “Krila Oluje” dano nekoliko tjedana prije RIAT-a. Naime, britanska agencija za vojni zračni promet poslala je upit za eventualna dodatna jamstva za sigurnost nastupa, uz već poslane certifikate o osposobljenosti pilota “Krila Oluje” i odobrenja za javne nastupe, s obzirom na to da osim vođe niti jedan njihov pilot dotad nije nastupio na velikom međunarodnom vojnom aeromitingu izvan Republike Hrvatske. Odgovor je glasio: “Nema potrebe za dodatnim jamstvima. Jamčim vam da ne dolazimo ugrožavati sigurnost letenja nego uzeti mač kralja Husseina.”
Iako je svečanom ceremonijom RIAT službeno završio, pilote “Krila Oluje” i Mi-171Sh najteži je dio tek čekao. Izrazito loše vrijeme koje je tijekom vikenda ometalo nastupe premjestilo se prema središnjoj Europi, a novo je pogoršanje već zahvatilo Ujedinjeno Kraljevstvo. Povratak u Hrvatsku bio je upitan do zadnjeg trenutka kad je ipak donesena odluka da se ide na polijetanje prema planu unatoč jakoj kiši i vjetru te oblacima na svega 150 m visine. Akrogrupa “Krila Oluje” i helikopter Mi-171Sh uspješno su se istog dana vratili u 91. zb. Doček koji su im priredile kolege iz EBA-a bio je najljepša moguća čestitka. Dva aviona MiG-21 (dežurni borbeni dvojac – DBD) dočekala su “Krila Oluje” odmah nakon ulaska u zračni prostor Republike Hrvatske i zatim ih dopratila na slijetanje. Nakon slijetanja, pilotima su čestitali i ministar obrane Josip Buljević, načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov te zapovjednik HRZ-a i PZO-a brigadni general Miroslav Kovač.
Akrobatska grupa “Krila Oluje” još se jednom potvrdila kao prepoznatljiv i uspješan ambasador RH u svijetu, na najbolji mogući način predstavljajući HRZ i PZO te OSRH u cjelini. Nema dvojbe: ovogodišnji je nastup na RIAT-u i osvojena prestižna nagrada vrhunac njezina jedanaestogodišnjeg službenog postojanja i uspješnog djelovanja.

Damir Barišić, foto: Jamie Hunter, Tomislav Haraminčić, Darko Belančić


RIAT 2016 – AWARDS
The King Hussein Memorial Sword (Best Overall Flying Demonstration): Krila Oluje Aerobatic Team
The ‘As the Crow Flies’ Trophy (FRIAT Trophy): USAF F-22A Raptor Demo Team
The Steedman Display Sword (Best Flying Demonstration by a UK Participant): Nat Makepeace – BAE Systems Typhoon FGR4
The Paul Bowen Trophy (Best Solo Jet Demonstration): French Air Force Rafale C
The Sir Douglas Bader Trophy (Best Individual Flying Demonstration): Swedish JAS-39C Gripen
The RAFCTE Trophy (Best Flying Demonstration by an Overseas Participant): French Air Force Ramex Delta Mirage 2000N Display Team