28. obljetnica Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran”

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi 22. listopada obilježena je 28. obljetnica ustrojavanja Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Svečanosti je nazočio izaslanik zapovjednika HVU-a brigadir Ivica Pejaković, zamjenik zapovjednika DŠ-a pukovnik Goran Ozanjak, zapovjednik Bojne za temeljnu obuku pukovnik Ivica Markanjević, prvi dočasnik HVU-a časnički namjesnik Denis Nikolaš te djelatnici i polaznici Škole.

Brigadir Pejaković istaknuo je nemjerljiv doprinos Dočasničke škole u provedbi vizije sveobuhvatnog sustava izobrazbe i obuke vojnika i dočasnika. Kroz sustav slijedno rastuće izobrazbe kao važne sastavnice profesionalnog vođenja i razvoja svakog pojedinca osigurana je kontinuirana i kvalitetna izobrazba dočasničkog osoblja, čime je stvoren organiziran sustav u skladu s potrebama i zahtjevima Hrvatske vojske, ali i NATO partnera.

Pukovnik Ozanjak govorio je o povjesnici Dočasničke škole. Posebno je spomenuo ime stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana, po kome je dobila ime. Prigodnim se riječima prisjetio i pripadnika DŠ-a bojnika Tihomira Klobučara, koji je poginuo tijekom operacije Oluja.

Na svečanosti su djelatnicima uručena promaknuća, nagrade i pohvale.

Tekst: Mario Jalšovec

Foto: DŠ / Mario Jalšovec