Ocjenjivanje Satnije Vukova za upućivanje u KFOR

Na vojnom poligonu “Josip Markić” kod Knina u sklopu vojne vježbe Spremnost 20 provedeno je nacionalno ocjenjivanje Motorizirane satnije bojne Vukovi deklarirane za upućivanje u NATO-ovu operaciju HRVCON TF- KFOR. U provedenoj taktičkoj vježbi prikazana je dostignuta razina sposobnosti postrojbe u provedbi stabilizacijskih operacija kroz održavanje sigurnosti, zaštitu humanitarnih konvoja i osiguravanje slobode kretanja…

Na vojnom poligonu “Josip Markić” kod Knina od 24. do 25. rujna, u sklopu vojne vježbe Spremnost 20, provedeno je nacionalno ocjenjivanje postrojbe deklarirane za upućivanje u NATO-ovu operaciju HRVCON TF- KFOR, koja će biti u statusu spremnosti (stand by) u 2021. godini.

Riječ je o Motoriziranoj satniji bojne Vukovi Gardijske mehanizirane brigade (GMBR), a   ocjenjivana je u dvjema fazama. U prvoj (In barracks) fazi provjeravala se sva planska i operativna dokumentacija te personalni status i materijalno-tehnička sredstva. U drugoj (In field) fazi uslijedila je taktička vježba u kojoj je TF-KFOR prikazao dostignutu razinu sposobnosti postrojbe u provedbi stabilizacijskih operacija kroz održavanje sigurnosti, zaštitu humanitarnih konvoja i osiguravanje slobode kretanja. Ocjenjivanje je provodio ocjenjivački tim iz Hrvatske kopnene vojske po sustavu CREVAL, čiji je čelnik bio brigadir Davor Fanton.

Tekst i foto OJI