Predstavnici Vojnodiplomatskog zbora u posjetu Slavoniji

Predstavnici Vojnodiplomatskog zbora akreditirani u Republici Hrvatskoj i članovi njihovih obitelji u sklopu godišnjeg programa aktivnosti upoznali su se s ljepotama istoka Hrvatske te kulturno-povijesnom baštinom

Tijekom aktivnog trodnevnog programa vojni izaslanici imali su priliku uživati u bogatoj kulturno-povijesnoj baštini Slavonije. Prvog dana posjetili su Đakovo, gdje su obišli  Pastuharnu Državne ergele Đakovo, jedne od najstarijih ergela u Europi, te đakovačku katedralu svetog Petra. Drugi dan posjeta bio je rezerviran za prirodne ljepote te su izaslanici uživali u obilasku Parka prirode Kopački rit. Tijekom radnog dijela posjeta vojni izaslanici obišli su Zapovjedništvo za obuku i doktrinu u Osijeku. Ondje je održan brifing na kojem im je prezentirano trenutačno stanje, kao i aktualni planovi u pojedinim segmentima Oružanih snaga.

Zadnjeg se dana Vojnodiplomatskom zboru pridružila i ekipa Hrvatskog vojnika te smo zajedno posjetili “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” i Opću bolnicu Vukovar. Obilaskom grada heroja Domovinskog rata, izaslanici su imali priliku na licu mjesta saznati o događanjima koja su obilježila stvaranje samostalne Hrvatske. U Vukovaru su posjetili i Inženjerijsku satniju te su pripadnicima postrojbe u znak zahvalnosti uručili novčić sa znakom Kluba vojnih izaslanika u Zagrebu.

Takav vid godišnjeg informiranja ocijenjen je kao koristan način upoznavanja vojnih izaslanika s aktualnim trendovima Oružanih snaga te jednako uspješno sredstvo unapređenja međunarodne obrambene suradnje.

Doris RAVLIĆ

Foto: Mladen ČOBANOVIĆ