Prikaz sposobnosti PZO-a

”Obučili smo mlade ciljače kojima je ovo bilo prvo gađanje i odradili su odličan posao s  direktnim pogodcima,“ rekao je natporučnik Mustać

Ekipa Hrvatskog vojnika nazočila je 14. lipnja 2022. na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” provedbi gađanja pripadnika Pukovnije protuzračne obrane (PZO). Riječ je o bojnom gađanju na rednom broju 1 iz samohodnog protuzrakoplovnog topa 20 mm, a ukupno je izvršeno deset gađanja čiji je cilj bila radiovođena maketa zrakoplova (RVMZ). 

Natporučnik Kristijan Mustać, zapovjednik Topničkog voda, rekao je kako im je ovo bilo prvo gađanje ovakvog tipa na slunjskom poligonu i da je iznimno zadovoljan kako je provedeno. ”Obučili smo mlade ciljače kojima je ovo bilo prvo gađanje i odradili su odličan posao s  direktnim pogodcima,“ rekao je natporučnik Mustać i objasnio nam kako su ovom gađanju prethodila trenažna gađanja na radiovođenu maketu, a prije toga gađanje ciljeva na zemlji. Pohvalio je također suradnju s pripadnicima Vojnoobavještajne satnije GOMBR-a s kojima od početka rade na procesu razvoja radiovođene makete zrakoplova.

TEKST Janja Marijanović

Foto Tomislav Brandt