Primanje poručnika u Zapovjedništvu za potporu

U Zapovjedništvu ZzP-a u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” održano je 8. rujna tradicionalno primanje za poručnice i poručnike

U Zapovjedništvo za potporu raspoređeno je ukupno 12 poručnica i poručnika koji su nakon završene Časničke škole raspoređeni na prve časničke dužnosti u postrojbama.

Mlade časnike primio je zapovjednik ZzP-a general-pukovnik Mladen Fuzul, koji ih je uz riječi dobrodošlice upoznao s pravima te obvezama koje se od njih očekuju u vojnoj karijeri. Naglasio je da su postali dio ravnopravne strukture koja upravlja najvećom logističkom organizacijom u Hrvatskoj vojsci. General Fuzul također je istaknuo i pomlađivanje snaga kao jednu od iznimno važnih komponenti HV-a.

Uz generala Fuzula, primanju je nazočio načelnik Stožera zamjenik zapovjednika ZzP-a brigadni-general Ivan Raos, zapovjednici pojedinih postrojbi ZzP-a, načelnik Odjela za operativne poslove i obuku brigadir Darko Vuković te načelnik Odjela za personalne poslove.

Brigadir Vuković predstavio je rad, misiju, zadaće sudjelovanja ZzP-a u operacijama potpore miru s posebnim naglaskom na Ciljevima sposobnosti te pružanju pomoći civilnim institucijama. Istaknuo je velik angažman pripadnika ZzP-a tijekom kriznih situacija kao što je bio potres na području Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te COVID-19.

Mladim je časnicima riječi podrške uputio i zamjenik zapovjednika ZzP-a. Istaknuo je što očekuje od njih, navodeći da je vojnički poziv onaj u kojem uvijek treba biti spreman na sve probleme.

“U poslu budite hrabri, odlučni i odgovorni. Ne bojte se nikoga, hrabro vladajte zadaćama, odgovorno i brzo donosite odluke, uvijek lojalni nadređenima i predani poslu. Vodite računa o podređenima, budite pošteni prema suradnicima, a ako dođete do prepreka, budite uporni i strpljivi,” naglasio je brigadni-general Ivan Raos.

Tekst i foto: Ines Grossi