Sastanak u SMVO-u

Brigadirka Ana Hajdić, zapovjednica Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”, bila je 28. rujna domaćin službenog posjeta Grupe za planiranje na visokoj razini OESS-a. Sastanak je organiziran i proveden na zahtjev OESS-a, koji su predstavljali članovi HLPG-a brigadir Goran Vasilevski, brigadir Huseyin Buruksu i pukovnik John O’Sallivan. Uime SMVO-a na sastanku je sudjelovala voditeljica Odsjeka za planiranje, razvoj i normizaciju pukovnica Marija Čičak i voditelj Odsjeka za posebne oblike obučavanja i provedbenu potporu bojnik Anđelko Rimac.

Predstavnicima OESS-a prezentirane su sposobnosti SMVO-a u obučavanju pojedinaca i postrojbi za provedbu zadaća u operacijama potpore miru, posebno vezano uz misije UN-a, razmijenjena su iskustva i dobre prakse, a raspravljalo se i o zahtjevima na koje će buduće planiranje obučnih aktivnosti morati odgovoriti. 

Središte je ovom aktivnosti dodatno potvrdilo svoju uspješnost u obučavanju za provedbu zadaća u međunarodnim vojnim operacijama.

 

OJI