Stručni razgovori u području logistike

U požeškoj vojarni 123. brigade HV, u Središtu za obuku i doktrinu logistike, Zapovjedništva za potporu, 30. studenog provedena je aktivnost bilateralne vojne suradnje s pripadnicima Uprave za logistiku Glavnog stožera Slovenske vojske, pod nazivom ”Stručni razgovori u području logistike“, čiji je nositelj bila Uprava za logistiku GS OSRH. U posjetu SzOiDL-u bio je tročlani tim Slovenske vojske predvođen brigadirom Danilom Jazbecom, načelnikom Uprave za logistiku GS SV, uz pratnju svojih domaćina iz Uprave za logistiku GS OSRH, predvođenih brigadirom Renatom Zorićem.
Posjet je započeo uvodnom prezentacijom o misiji, ustroju, zadaćama, izobrazbi i obuci te planovima razvoja SzOiDL-a, s naglaskom na obučne aktivnosti u pravilnom rukovanju, skladištenju, transportu, prijevozu i uporabi UbS-a, te održavanju i popravku oklopnih borbenih vozila Patria i MRAP, koju je održao pukovnik Mato Tomašević, zapovjednik Središta. U otvorenom razgovoru razmijenjena su iskustva, a potom su gosti obišli kabinet Odsjeka za izobrazbu i doktrinu tehničke službe, tehničke radionice te Logističkog vježbališta ”Glavica“, pri čemu su prikazane tehničke mogućnosti za provedbu obuke i demonstrirane neke praktične radnje i postupci.
Na kraju posjeta iskazano je zadovoljstvo prikazanim, te istaknuta potreba produbljivanja suradnje u vidu razmjene instruktora i uzajamnog pohađanja tečajeva između vojski dviju partnerskih zemalja.

Ivica Kordić
Foto: Antun Mandić