Tečaj za prvog dočasnika satnije

U Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” u vojarni “123. brigade HV” u Požegi održana je 9. prosinca 2022. svečanost u povodu završetka 12. naraštaja Tečaja za prvog dočasnika satnije.

Tečaj je proveden od 21. studenog do 9. prosinca i uspješno ga je završilo 12 polaznika, kojima je potvrde uručio zapovjednik DŠ-a brigadir Ivica Pejaković. Uz zapovjednika, svečanosti je nazočio zamjenik zapovjednika DŠ-a pukovnik Goran Ozanjak, prvi dočasnik DŠ-a časnički namjesnik Miroslav Raštegorac te načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Damir Bakunić.

Cilj tečaja je sistematizirati postojeća i usvojiti nova znanja i vještine te osposobiti polaznike za dužnost prvog dočasnika satnije. Tečaj je istodobno nadogradnja znanja i sposobnosti stečenih na Naprednoj dočasničkoj izobrazbi, ali i kvalitetna priprema za pohađanje Visoke dočasničke izobrazbe. Trajao je 90 nastavnih sati, proveli su ga instruktori Dočasničke škole, a polaznici su aktivno sudjelovali u nastavi i izvršili sve postavljene zadaće.

Dočasnička škola

Foto: Mario Jalšovec