U Splitu započela obuka razvrstane pričuve

U splitskoj vojarni “Sv. Nikola” započela je 10. listopada četverodnevna obuka ključnog osoblja i kritičnih vojnostručnih specijalnosti pričuvnika 2. bojne 6. pješačke pukovnije Dubrovnik.
Obuku provodi instruktorski tim iz Zapovjedništva i postrojbi Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” te Topničko-raketne pukovnije.
Pričuvnici su nakon dolaska zadužili opremu te im je priopćen ratni raspored. Upoznati su sa sadržajem obuke, a u poslijepodnevnim satima provedena je obuka osvježenja ključnog osoblja u rukovanju osobnim naoružanjem te obuka provoditelja mobilizacije. Pričuvnici koji se obučavaju za kritične dužnosti u 2. bojni 6. pješačke pukovnije imali su obuku osvježenja iz temeljnih vojničkih vještina. Tijekom sljedeća tri dana provodit će se obuka u sustavu upravljanja obukom, stožernim procedurama i vojnom odlučivanju te obuka pojedinaca u temeljnim i specijalističkim vojnim zadaćama i na kraju informiranje o novim sredstvima i opremi na uporabi u OSRH.
Riječ je o drugom ciklusu obuke razvrstane pričuve, nakon što je 2015. uspješno provedena obuka bojni, zapovjedništava i pristožernih postrojbi 6. pješačke pukovnije u Kuparima, 2. pješačke pukovnije u Đakovu, 4. pješačke pukovnije u Puli i 1. pješačke pukovnije u Zagrebu.
Tekst: Mirjana Kiš/ZOD
Foto: Ž. Klešić/ZOD