Medalja za iznimne pothvate pripadnicima Vojne policije

U Pukovniji Vojne policije 10. prosinca dvojici je pripadnika svečano uručena Medalja za iznimne pothvate.

Za dosadašnju časnu i uzornu službu te za iznimne zasluge i iskazanu visoku požrtvovnost prilikom spašavanja ljudskog života predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je Medalju za iznimne pothvate vojniku vojnom policajcu Dini Dunđeru i pozorniku vojnom policajcu Tomislavu Holešu.

Pozornik Holeš i vojnik Dunđer uočili su kod Satnice Đakovačke kako je vozilo koje se kretalo iza njih sletjelo s ceste i prevrnulo se. Odmah se vraćaju na mjesto događaja i u vozilu koje je stajalo na boku zatječu teško ozlijeđenu ženu čija je noga bila prikliještena vratima ispod vozila.

Nakon što su pozvali hitnu pomoć, pozornik Holeš i vojnik Dunđer održavaju stradalu pri svijesti komunikacijom i nadzorom. Istodobno su se brinuli o regulaciji prometa jer se na prometnici stvorila gužva od zaustavljenih vozila.

Po dolasku djelatnika hitne medicinske pomoći i prometne policije Policijske uprave osječko-baranjske, pozornik Holeš i vojnik Dunđer pomažu im u oslobađanju stradale i daljnjem zbrinjavanju.

Smirenost, spremnost, obučenost i vještine koje su pozornik Holeš i vojnik Dunđer stekli tijekom vojne službe primijenili su kako bi stradalu osobu održali prisebnom i mirnom do oslobađanja i zbrinjavanja, a vještine ovlaštene službene osobe Vojne policije primijenili su brinući se o prometu i pazeći da ne dođe do novih ugrožavanja života.

Tekst i foto: Zvonko Lucić