Na HVU-u uručene pohvale najboljim dočasnicima

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-pukovnik Mate Pađen uručio je 3. veljače pismene pohvale najboljim dočasnicima mjeseca HVU-a za razdoblje od srpnja do prosinca 2020. godine. Svečanosti je nazočio i prvi dočasnik HVU-a časnički namjesnik Denis Nikolaš.

General Pađen rekao je da mu je čast i zadovoljstvo biti u društvu najboljih vojnika i dočasnika HVU-a. Istaknuo je kako bez ustrajnosti, napora i zalaganja, kao i težnji za izvrsnim nema rezultata pa samim tim ni najboljih. Također, bez motiviranih, izvrsno uvježbanih i spremnih vojnika, kadeta i dočasnika nema ni odgovora na buduće izazove.

Na kraju obraćanja još je jednom pozvao pohvaljene da ustraju u ostvarenju visokih rezultata te budu primjer postrojbi i Oružanim snagama u cjelini: “Najbolji dočasnici moraju biti pokretači i motivatori koji će svojim primjerom djelovati pozitivno na cijeli sustav i na pojedince. Moraju razvijati visokomotivirane vojnike, kadete, dočasnike te biti nesebični u prenošenju znanja i iskustva na mlađe.”

Najbolji vojnik srpnja: pozornik Stjepan Budimir – Dom HVU-a

Najbolji dočasnik kolovoza: narednik Boris Serdar – Dočasnička škola

Najbolji dočasnik rujna: stožerni narednik Ivica Dumančić – Kadetska bojna

Najbolji dočasnik listopada: narednik Miroslav Kljajić – Dočasnička škola

Najbolji dočasnik studenog: stožerni narednik Miro Zelenika – Dočasnička škola

Najbolji dočasnik prosinca: stožerna narednica Svjetlana Ovčarik – Središte za strane jezike.

Tekst: Zdravko Lovašen

Foto: Marija Sever