Najbolji polaznici vojnih škola HVU-a 2016./2017.

25. naraštaj Zapovjedno-stožerne škole “Blago Zadro”
satnik Marijan Žukina
Dolazim iz Topničko-raketne bojne GOMBR-a. Da budem iskren, nisam se ni nadao da ću doći ovako visoko. Koncept izobrazbe na ovoj razini pomaknut je na razinu operativnog umijeća, s čim se nisam susretao na dosadašnjem školovanju i dužnostima. To je bio velik izazov koji mi je proširio vidike, možda i više no što sam očekivao. Mislim da će mi pomoći da budem bolji časnik i imam bolje elemente za donošenje pravilnih odluka.

 

16. naraštaj Temeljne časničke izobrazbe
poručnica Suzana Krišto
U OSRH sam od 2013., a u Vojnoj policiji od 2015. godine. Fakultet sam završila prije dragovoljnog služenja vojnog roka i ulaska u OSRH. Školovanje je bilo organizirano u više modula, a svaki je bio zahtjevan na svoj način. Najzanimljiviji mi je bio dio o mentoriranju postrojbi, gdje smo se sreli sa svim što nas čeka kad preuzmemo nove dužnosti zapovjednika voda. Da bi se postalo najbolji polaznik, mislim da je najvažnije znati organizirati vrijeme. Smatram da sam se tu dobro snašla i drago mi je da sam u najboljem svjetlu predstavila sebe i Pukovniju Vojne policije.

15. naraštaj Visoke dočasničke izobrazbe
stožerni narednik Ivan Orlandini
Ova je izobrazba najveći korak za dočasnike. Na njoj smo nadogradili svoja znanja, ali i stekli puno novih, pogotovo u modulu Taktičkih operacija i stožernog rada te Strategije i operativnog umijeća. Mislim da je izobrazba prepoznala trendove i tako je koncipirana, što se moglo vidjeti kroz vježbe koje smo radili zajedno sa časnicima, polaznicima Zapovjedno-stožerne škole. Biti najbolji dobar je osjećaj, ali mislim da su svi moji kolege bili najbolji, jednaki, a ja ih tek predstavljam. Imali smo koheziju, jak i uigran tim koji se dobro upoznao već na pripremnim modulima. Od 1. srpnja stupam na dužnost u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost u Uredu Predsjednice RH. Dalje ćemo vidjeti, kao vojnik idem kamo me se pošalje.

Najbolji instruktor u školskoj godini 2016./2017. 
stožerni narednik Tomislav Petrović
Na dužnosti sam višeg instruktora u Dočasničkoj školi u Požegi. Kako se osjećam kao najbolji? Jednostavno: ponosno i vrijedno. Vjerujem da će mi status najboljeg instruktora omogućiti još dulje služenje u Oružanim snagama RH, cilj mi je i i dalje profesionalno obavljati instruktorsku dužnost te davati svoj maksimum.

36. naraštaj Napredne dočasničke izobraze
narednik Damir Bednarek
Pripadnik sam Središnjice za obavještajno djelovanje. Riječi su malo da bi se iskazalo koliko je izobrazba na razini NDI-ja bila zahtjevna i poučna. Na moj budući rad imat će velik utjecaj jer mi se završetkom školovanja otvaraju vrata za daljnje napredovanje i usavršavanje kao dočasniku OSRH, čemu i težim. U bliskoj budućnosti volio bih zaslužiti mjesto 1. dočasnika voda, no niti tu ne želim stati.

51. naraštaj Temeljne dočasničke izobraze
skupnik Edin Mehić
Pripadnik sam Inženjerijske pukovnije, konkretno Pionirske bojne. Temeljna dočasnička izobrazba, kao i svaka druga u OSRH, ima standarde koje svaki polaznik mora dostići i s ponosom mogu reći da smo ih dostigli. TDI je korak u profesionalnom razvoju dočasnika koji svi moramo svladati. Znanja koja sam stekao koristit će mi u daljnjem profesionalnom radu i razvoju. Ne volim predviđati budućnost, ali volio bih se razvijati kroz daljnji rad i školovanje u OSRH.

Domagoj Vlahović, Fotografije: Tomislav Brandt, OJI HVU-a