Nastup “Krila oluje” na utrci Wings For Life World Run

Akrobatska grupa “Krila Oluje” koja djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a nastupila je 3. svibnja u uvodnom programu utrke Wings For Life World Run koja je startala iz Zadra.
Preletom iznad startnog područja piloti “Krila Oluje” pozdravili su sudionike humanitarne utrke, a to im je bio drugi službeni nastup u novoj postavi i formaciji od pet aviona Pilatus PC-9M pod vodstvom vođe grupe bojnika Damira Barišića. U postavi se još nalaze kao prvi lijevi i desni pratitelj satnik Ivan Anđić i natporučnik Goran Grgić, repni je pratitelj natporučnik Darko Belančić, a poručnik Denis Živaljić u ulozi je vanjskog lijevog pratitelja.
Nastup “Krila Oluje” uživo je prenosilo više od 100 televizijskih kuća jer su organizatori utrke uvrstili taj program u svjetsku sliku starta utrke iz Zadra.
Pod motom Trčimo za one koji ne mogu, u utrci su istodobno sudjelovale tisuće natjecatelja. Održana je u 33 zemlje, na šest kontinenata, na 35 lokacija među kojima je Zadar bio drugu godinu zaredom domaćin. Cijeli se iznos startnine ulaže u zakladu Wings For Life koja se bavi financiranjem istraživanja leđne moždine i pronalaskom lijeka za njezine ozljede. Posebnost je utrke koncept po kojem sudionici trče koliko mogu sve dok ih ne prestigne takozvano presretačko vozilo koje se kreće iza njih. Posljednji natjecatelj i natjecateljica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici utrke.

Marinko Karačić