Obilježavanje Dana neovisnosti u ZzP-u

U Zapovjedništvu za potporu u vojarni “Croatia” 7. listopada svečano je obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Program je počeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kraj spomenika poginulim pripadnicima 1. gbr Tigrovi u znak sjećanja na sve hrvatske branitelje koji su život položili za neovisnu Republiku Hrvatsku. U zajedničkom polaganju vijenca i paljenju svijeća te molitvi za sve poginule hrvatske branitelje, zapovjedniku ZzP-a general-bojniku Mladenu Fuzulu pridružili su se zapovjednici pristožernih postrojbi GS OSRH, načelnici i predstavnici uprava GS OSRH smješteni u vojarni “Croatia”, vojni kapelan ZzP-a, načelnici odjela Stožera ZzP-a te zapovjednici i prvi dočasnici ZzP-a.
Vojna svečanost obilježavanja Dana neovisnosti nastavljena je uručenjem izvoda o promaknuću u čin OSRH te uručenjem nagrada i pohvala zaslužnim pripadnicima Zapovjedništva za potporu. U povodu Dana neovisnosti ukupno su promaknuta 52, a nagrađena i pohvaljena 43 pripadnika ZzP-a.
General Fuzul prisjetio se početaka stvaranja hrvatske države i trenutka donošenja Odluke Hrvatskog sabora o osamostaljenju, otvorene agresije na Republiku Hrvatsku, stradanja hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, pobjede Hrvatske vojske, međunarodnih uspjeha pripadnika OSRH te transformacije i razvoja OSRH u modernu vojsku. Posebno je istaknuo zahvalnost svim onim hrvatskim braniteljima koji su za slobodu žrtvovali svoj život i zdravlje i istaknuo njihovu nesebičnu žrtvu bez koje ne bi bilo ni današnjih Oružanih snaga, ni slobode, ni demokratske Republike Hrvatske. Kao znak zahvalnosti istaknuo je današnje zajedničko okupljanje i odavanje počasti ispred spomen-obilježja svim poginulim hrvatskim braniteljima.
Na kraju obraćanja general Fuzul zahvalio je svim promaknutim, nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima ZzP-a na dosadašnjem radu i doprinosu razvoju Oružanih snaga i Zapovjedništva za potporu te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Tekst/foto: Domagoj Franić