25. obljetnica 1. gardijske brigade Tigrovi

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i odavanjem počasti u zagrebačkoj je vojarni “Croatia” 5. studenog obilježena 25. obljetnica osnutka 1. gardijske brigade Tigrovi, postrojbe koja je dala izniman doprinos u obrani i oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu u kojem je poginulo 367 njezinih pripadnika, 1711 ih je ranjeno, a šest ih se još uvijek vodi nestalima.
Kroz Tigrove je prošlo oko 11 000 pripadnika koji su u najtežim uvjetima časno služili domovini i hrvatskom narodu, obavljajući u prijelomnim trenucima iznimno teške i složene zadaće u obrani od agresije.
Na obilježavanju su se okupili brojni bivši pripadnici i zapovjednici Tigrova, članovi obitelji poginulih i nestalih pripadnika, predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović s izaslanstvom, izaslanstvo OSRH sa zamjenikom načelnika GS OSRH general-pukovnikom Dragutinom Repincem koji je ujedno i izaslanik načelnika GS OSRH, zapovjednikom Zapovjedništva za potporu general-bojnikom Dragom Matanovićem i načelnikom Obavještajne uprave GS OSRH brigadnim generalom Franom Tomičićem, te brojne postrojbe HV-a, Specijalne policije, predstavnici braniteljskih udruga, ratni vojni invalidi Domovinskog rata, predstavnici Grada Zagreba i brojni poštovatelji slavne gardijske brigade Tigrovi.

foto: S. Brigljević