Posjet ministra kosovskih snaga sigurnosti Zapovjedništvu specijalnih snaga

Izaslanstvo Ministarstva Kosovskih snaga sigurnosti na čelu s ministrom Hakijem Demollijem i general-pukovnikom Rahmanom Ramaom, zapovjednikom KSS-a posjetili su 25. ožujka Zapovjedništvo specijalnih snaga u vojarni ”Drgomalj“.
Domaćin kosovskog izaslanstva bio je direktor GS OSRH kontraadmiral Robert Hranj. Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga pukovnik Perica Turalija pozdravio je visoko izaslanstvo Republike Kosovo, a zatim su gosti upoznati s povjesnicom nastanka i ustrojavanja Zapovjedništva specijalnih snaga i njegovih ustrojstvenih jedinica, misijom postrojbe i zadaćama te budućim smjernicama razvoja. Razgovaralo se i o provedenoj dosadašnjoj suradnji dviju zemalja, a bilo je riječi i o budućoj suradnji KSS-a sa ZSS-om. Zapovjedništvo specijalnih snaga OSRH spremno je pružiti potporu u svim funkcionalnim područjima te pomoć u transformaciji, preustroju, planiranju i doktrinarnim i obučnim zadaćama na temelju usklađenih planova i aktivnosti.
Tijekom boravka u vojarni ”Drgomalj“ visoko izaslanstvo Kosovskih snaga sigurnosti posjetilo je i spomen-sobu poginulih specijalaca iz Domovinskog rata, pripadnika specijalnih postrojbi MORH-a i GSOSRH. Za goste je u sportskoj dvorani pripremljen taktičko-tehnički zbor s prezentacijom naoružanja i opreme koja se koristi u specijalnim snagama OSRH, a u praktičnoj demonstraciji borilačkih vještina gostima je prikazan način samoobrane kod raznih napada i sposobnosti izvođenja tihe likvidacije.