Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga na obuci u Pukovniji PZO-a

U vojarni “Zemunik”, gdje je smještena Pukovnija protuzračne obrane, provedena je od 17. do 28. listopada za pripadnike Zapovjedništva specijalnih snaga obuka iz rukovanja lakim prijenosnim protuzračnim sustavom protuzračne obrane Strijela (S-2M i Igla).
Cilj tečaja je obuka djelatnih vojnih osoba koje već poznaju temeljne vojne vještine za stjecanje osnovnih znanja i vještina uporabe i održavanja sustava S-2M i Igla.
Namjena tečaja je pripadnike specijalnih snaga osposobiti i uvježbati u provedbi pojedinačnih radnji pri uporabi i temeljnom održavanju protuzračnih sustava PZO-a te ustrojbenih sredstava na razini skupine/desetine. Razina obučenosti mora omogućiti postizanje osnovnih znanja i vještina za rukovanje protuzračnim sustavima PZO-a u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uvjetima, samostalno te u sastavu raketne skupine/desetine.
Obuku su uspješno završili svi polaznici, a potvrdnice o uspješno završenom tečaju uručio im je načelnik Pukovnije protuzračne obrane pukovnik Alen Šimunić.

Tekst i foto: HKoV / Elvis Nakić